Kasvispata

Kasvispata

1 h 30 min
keskitaso
65 kcal / 100g
2
1

Padassa muhevia juureksia täydennetään tässä kasvispadassa ruusukaaleilla ja pavuilla. Padan hautuessa uunissa jää aikaa vaikka rentoutumiselle.

Ainekset

6 annosta
1 (500 g)
bataatti
pala (400 g)
lanttua
2 - 3 (200 g)
porkkanaa
2 (200 g)
punasipulia
3 - 4
valkosipulin kynttä
500 g
ruusukaalia
5 dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
1 pkt (285 g)
kypsiä, valkoisia papuja tai papusekoitusta
1 pussi (150 g)
1 - 2 rkl
hunajaa
1 rkl
tuoretta rosmariinia
½ tl
suolaa
¼ tl
muskottipähkinää

Pinnalle

½ dl
hienonnettua ruohosipulia

Ohje

  1. Kuori bataatti, lanttu ja porkkanat. Paloittele reilun kokoisiksi kuutioiksi.
  2. Kuori sipulit ja leikkaa lohkoiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulit
  3. Pese ruusukaalit kylmällä vedellä, poista mahdolliset huonot, uloimmat lehdet. Puolita ruusukaalit.
  4. Kuumenna vesi ja sekoita siihen liemikuutio.
  5. Sekoita uunipadassa kasvikset, valutetut pavut, kasvisliemi, juustomuru ja hunaja. Mausta hienonnetulla rosmariinilla, suolalla ja muskottipähkinällä. Kypsennä ilman kantta 200 asteessa uunin keskitasolla n. 50 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat kypsiä.
  6. Anna ruoan vetäytyä n. 10 min ennen tarjoilua. Viimeistele pata tuoreella ruohosipulilla.
  7. Tarjoa pääruokana tai liha- / kalaruoan lisukkeena.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
65 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
8 g
Rasva
2 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
56 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)