Kasvispata

Kasvispata
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Kasvispata

Padassa muhevia juureksia täydennetään tässä kasvispadassa ruusukaaleilla ja pavuilla. Padan hautuessa uunissa jää aikaa vaikka rentoutumiselle.

Valmistusaika

Työaika
30 min
uunissa
50 min
tekeytyminen
10 min
Yhteensä
1 h 30 min

Vaikeustaso

Kokenut kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

11 arvostelu

Ainekset6 annosta

6 annosta
1 (500 g)
bataatti
pala (400 g)
lanttua
2 - 3 (200 g)
porkkanaa
2 (200 g)
punasipulia
3 - 4
valkosipulin kynttä
500 g
ruusukaalia
5 dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
1 pkt (285 g)
kypsiä, valkoisia papuja tai papusekoitusta
1 pussi (150 g)
1 - 2 rkl
hunajaa
1 rkl
tuoretta rosmariinia
½ tl
suolaa
¼ tl
muskottipähkinää

Pinnalle

½ dl
hienonnettua ruohosipulia

Ohje

  1. Kuori bataatti, lanttu ja porkkanat. Paloittele reilun kokoisiksi kuutioiksi.
  2. Kuori sipulit ja leikkaa lohkoiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulit
  3. Pese ruusukaalit kylmällä vedellä, poista mahdolliset huonot, uloimmat lehdet. Puolita ruusukaalit.
  4. Kuumenna vesi ja sekoita siihen liemikuutio.
  5. Sekoita uunipadassa kasvikset, valutetut pavut, kasvisliemi, juustomuru ja hunaja. Mausta hienonnetulla rosmariinilla, suolalla ja muskottipähkinällä. Kypsennä ilman kantta 200 asteessa uunin keskitasolla n. 50 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat kypsiä.
  6. Anna ruoan vetäytyä n. 10 min ennen tarjoilua. Viimeistele pata tuoreella ruohosipulilla.
  7. Tarjoa pääruokana tai liha- / kalaruoan lisukkeena.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
65 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
8 g
Rasva
2 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›