Katkarapu-lohipiirakka

Katkarapu-lohipiirakka

50 min
helppo
220 kcal / 100g
13
15

Mehevä piirakka on pikkusuolainen parhaasta päästä. Se sopii sellaisenaan lounaaksi tai tarjttavaksi illanistujaisissa tai noutopöydässä. Piirakan pinnalle tulevat sitruunat viimeistelevät maun ja antavat kauniin ulkonäön.

Ainekset

12 annosta

Taikina

1 rasia (200 g)
75 g
2 ½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

1 pussi (180 g)
katkarapuja
200 g
lämminsavulohta
1 - 2 (150 g)
sipulia
3 - 4
valkosipulin kynttä
1
paprika
1 prk (3,3 dl)
2 dl
3
kananmunaa
½ tl
suolaa
¼ tl
rouhittua mustapippuria

Pinnalle

1 rkl
juoksevaa hunajaa
1
sitruuna (luomu)
tuoretta tilliä

Paistamiseen

1 rkl

Ohje

  1. Sekoita tuorejuusto, pehmeä voi ja vehnäjauho-leivinjauheseos kulhossa. Painele taikina piirakkavuoan (Ø 28 - 30 cm) pohjalle ja reunoille.
  2. Valuta katkaravut huolellisesti. Poista lohesta nahka. Paloittele.
  3. Halkaise ja viipaloi sipulit. Hienonna valkosipulin kynnet. Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi.
  4. Kuullota sipulit ja paprika rasvassa.
  5. Levitä kala, katkaravut ja paprika-sipuliseos piirakkapohjalle. Yhdistä muut täytteen ainekset. Kaada tasaisesti vuokaan.
  6. Paista uunin keski- / alaosassa 200 asteessa ensin 20 min. Leikkaa sillä välin hyvin pesty tai kuorettomaksi leikattu sitruuna ohuiksi viipaleiksi. Kostuta viipaleet molemmin puolin hunajassa ja jätä maustumaan.
  7. Lisää esipaiston jälkeen piirakan pinnalle sitruunaviipaleet. Jatka kypsentämistä vielä 10 min tai kunnes kypsä.
  8. Tarjoa haaleana raikkaan salaatin kanssa. Koristele halutessasi tuoreilla tillinoksilla.

Vinkki

Korvaa paprika kokonaan tai laita sen lisäksi yksi pieniksi paloiksi leikattu maustekurkku (80 g).

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
220 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
9 g
Rasva
16 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
147 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)