Katkarapu-lohipiirakka

Katkarapu-lohipiirakka
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Katkarapu-lohipiirakka

Katkarapu-lohipiirakka

Mehevä piirakka on pikkusuolainen parhaasta päästä. Se sopii sellaisenaan lounaaksi tai tarjttavaksi illanistujaisissa tai noutopöydässä. Piirakan pinnalle tulevat sitruunat viimeistelevät maun ja antavat kauniin ulkonäön.

Valmistusaika

Työaika
20 min
uunissa
30 min
Yhteensä
50 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

44 arvostelua

Ainekset12 annosta

12 annosta

Taikina

1 rasia (200 g)
75 g
2 ½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

1 pussi (180 g)
katkarapuja, MSC-sertifioitu
200 g
lämminsavulohta
1 - 2 (150 g)
sipulia
3 - 4
valkosipulin kynttä
1
paprika
1 prk (3,3 dl)
2 dl
3
kananmunaa
½ tl
suolaa
¼ tl
rouhittua mustapippuria

Pinnalle

1 rkl
juoksevaa hunajaa
1
sitruuna (luomu)
tuoretta tilliä

Paistamiseen

1 rkl

Ohje

  1. Sekoita tuorejuusto, pehmeä voi ja vehnäjauho-leivinjauheseos kulhossa. Painele taikina piirakkavuoan (Ø 28 - 30 cm) pohjalle ja reunoille.
  2. Valuta katkaravut huolellisesti. Poista lohesta nahka. Paloittele.
  3. Halkaise ja viipaloi sipulit. Hienonna valkosipulin kynnet. Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi.
  4. Kuullota sipulit ja paprika rasvassa.
  5. Levitä kala, katkaravut ja paprika-sipuliseos piirakkapohjalle. Yhdistä muut täytteen ainekset. Kaada tasaisesti vuokaan.
  6. Paista uunin keski- / alaosassa 200 asteessa ensin 20 min. Leikkaa sillä välin hyvin pesty tai kuorettomaksi leikattu sitruuna ohuiksi viipaleiksi. Kostuta viipaleet molemmin puolin hunajassa ja jätä maustumaan.
  7. Lisää esipaiston jälkeen piirakan pinnalle sitruunaviipaleet. Jatka kypsentämistä vielä 10 min tai kunnes kypsä.
  8. Tarjoa haaleana raikkaan salaatin kanssa. Koristele halutessasi tuoreilla tillinoksilla.
Vinkki

Vinkki

Korvaa paprika kokonaan tai laita sen lisäksi yksi pieniksi paloiksi leikattu maustekurkku (80 g).

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
221 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
9 g
Rasva
16 g
Tyydyttynyt rasva
9 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›