Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Katkarapupalat

Juhlia varten kannattaa tarjottavaa valmistaa uunipannulla, niin saat kerralla ja samalla vaivalla tehtyä suuremmankin määrän.

Katkarapupalat
Katkarapupalat

Ainesosat

uunipannullinen

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 4¼ dl vehnäjauhoja
  • 1½ dl perunasosejauhetta
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 150 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 3 dl kylmää vettä

Täyte

  • 350 g katkarapuja, MSC-sertifioitu
  • 1 (250 g) purjo
  • 15 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 pussi (150 g)
    Valio mozzarella raastetta
    Valio mozzarella juustoraaste on hyvä valinta silloin, kun haluat maukkaan ja herkullisen venyvän lopputuloksen pizzaan,…
    Valio mozzarella e150 g raaste
  • 4 dl
    Valio Keittiön kevytkermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kevytkerma 2 dl UHT laktoositon
  • 1 dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 4 kananmunaa
  • 1 dl tilliä ja/tai ruohosipulia

Ohje

  1. Mittaa monitoimikoneen kulhoon pohjan kuivat aineet ja käynnistä kone hetkeksi. Lisää jauhojen päälle jääkaappikylmänä kuutioitu voi. Käynnistä kone kunnes seoksesta tulee murumainen. Lisää vesi ja anna koneen käydä juuri sen aikaa, että taikina sekoittuu.
  2. Levitä taikina heti jauhotetuin käsin leivinpaperille uunipannulle, myös reunoille.
  3. Sulata ja valuta katkaravut siivilässä. Hienonna purjo ja kuullota se voissa. Lisää purjon joukkoon puolet suolasta ja pippurista. Levitä hieman jäähtynyt purjo ja katkaravut pohjalle. Ripota pintaan juustoraaste.
  4. Sekoita kermasta, maidosta, munista, hienonnetuista yrteistä ja lopuista mausteista seos. Kaada se muiden täytteiden päälle.
  5. Paista 200 asteessa n. 30 min.
  6. Leikkaa tarjolle piiraasta pieniä neliöitä.

Vinkki

Voit myös nyppiä voin kuivien aineiden joukkoon. Lisää lopuksi vesi. Sekoita nopeasti taikinaksi

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 177 kcal
Proteiini 7,7 g
Hiilihydraatti 13,6 g
Rasva 10 g
Tyydyttynyt rasva 5,4 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search