Katkarapupalat

Katkarapupalat

1 h
keskitaso
179 kcal / 100g
1
0

Juhlia varten kannattaa tarjottavaa valmistaa uunipannulla, niin saat kerralla ja samalla vaivalla tehtyä suuremmankin määrän.

Ainekset

1 uunipannullinen

Pohja

4 ¼ dl
vehnäjauhoja
1 ½ dl
perunasosejauhetta
3 tl
leivinjauhetta
150 g
3 dl
kylmää vettä

Täyte

n. 350 g
katkarapuja
1 (250 g)
purjo
1 rkl
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
1 pussi (150 g)
4 dl
1 dl
4
kananmunaa
1 dl
tilliä ja / tai ruohosipulia

Ohje

  1. Mittaa monitoimikoneen kulhoon pohjan kuivat aineet ja käynnistä kone hetkeksi. Lisää jauhojen päälle jääkaappikylmänä kuutioitu voi. Käynnistä kone kunnes seoksesta tulee murumainen. Lisää vesi ja anna koneen käydä juuri sen aikaa, että taikina sekoittuu.
  2. Levitä taikina heti jauhotetuin käsin leivinpaperille uunipannulle, myös reunoille.
  3. Sulata ja valuta katkaravut siivilässä. Hienonna purjo ja kuullota se voissa. Lisää purjon joukkoon puolet suolasta ja pippurista. Levitä hieman jäähtynyt purjo ja katkaravut pohjalle. Ripota pintaan juustoraaste.
  4. Sekoita kermasta, maidosta, munista, hienonnetuista yrteistä ja lopuista mausteista seos. Kaada se muiden täytteiden päälle.
  5. Paista 200 asteessa n. 30 min.
  6. Leikkaa tarjolle piiraasta pieniä neliöitä.

Vinkki

* Voit myös nyppiä voin kuivien aineiden joukkoon. Lisää lopuksi vesi. Sekoita nopeasti taikinaksi

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
179 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
14 g
Rasva
10 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
102 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)