Katkarapupiiras

Katkarapupiiras

1 h
keskitaso
192 kcal / 100g
1
1

Katkarapupiiras sopii vaikkapa ruokaisaksi iltapalaksi salaatin kera tai teekupposen seuraksi.

Ainekset

8 annosta

Pohja

3 ¼ dl
vehnäjauhoja
¾ dl
perunasosejauhetta
1 ½ tl
leivinjauhetta
75 g
1 ½ dl
kylmää vettä

Täyte

250 g
katkarapuja
½ (125 g)
purjoa
1 rkl
n. 1/3 tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
1 pussi (150 g)
2 dl
½ dl
2
kananmunaa
½ dl
tilliä ja/tai ruohosipulia

Ohje

  1. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Nypi voi sekaan. Lisää vesi ja sekoita taikinaksi. Levitä löysä taikina heti jauhotetuin käsin piirasvuokaan (halkaisija 27 - 29 cm), myös reunoille
  2. Sulata ja valuta katkaravut. Hienonna purjo ja kuullota se voissa. Lisää purjon joukkoon puolet suolasta ja pippurista. Levitä hieman jäähtynyt purjo ja katkaravut pohjalle. Ripota pintaan juustoraaste.
  3. Sekoita kermasta, maidosta, munista, hienonnetuista yrteistä ja lopuista mausteista seos. Kaada se muiden täytteiden päälle.
  4. Paista 200 asteessa n. 30 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
192 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
15 g
Rasva
10 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
171 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)