Katkarapupiiras

Katkarapupiiras
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Katkarapupiiras

Katkarapupiiras

Katkarapupiiras sopii vaikkapa ruokaisaksi iltapalaksi salaatin kera tai teekupposen seuraksi.

Valmistusaika

Työaika
30 min
uunissa
30 min
Yhteensä
1 h

Vaikeustaso

Kokenut leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

11 arvostelu

Ainekset8 annosta

8 annosta

Pohja

3 ¼ dl
vehnäjauhoja
¾ dl
perunasosejauhetta
1 ½ tl
leivinjauhetta
75 g
1 ½ dl
kylmää vettä

Täyte

250 g
katkarapuja, MSC-sertifioitu
½ (125 g)
purjoa
1 rkl
n. 1/3 tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
1 pussi (150 g)
2 dl
½ dl
2
kananmunaa
½ dl
tilliä ja/tai ruohosipulia

Ohje

  1. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Nypi voi sekaan. Lisää vesi ja sekoita taikinaksi. Levitä löysä taikina heti jauhotetuin käsin piirasvuokaan (halkaisija 27 - 29 cm), myös reunoille
  2. Sulata ja valuta katkaravut. Hienonna purjo ja kuullota se voissa. Lisää purjon joukkoon puolet suolasta ja pippurista. Levitä hieman jäähtynyt purjo ja katkaravut pohjalle. Ripota pintaan juustoraaste.
  3. Sekoita kermasta, maidosta, munista, hienonnetuista yrteistä ja lopuista mausteista seos. Kaada se muiden täytteiden päälle.
  4. Paista 200 asteessa n. 30 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
192 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
15 g
Rasva
10 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›