Siirry sisältöön
Katkarapupiiras

Katkarapupiiras

Katkarapupiiras sopii vaikkapa ruokaisaksi iltapalaksi salaatin kera tai teekupposen seuraksi.

Katkarapupiiras

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 3¼ dl vehnäjauhoja
  • ¾ dl perunasosejauhetta
  • 1½ tl leivinjauhetta
  • 75 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1½ dl kylmää vettä

Täyte

  • 250 g katkarapuja, MSC-sertifioitu
  • ½ (125 g) purjoa
  • 15 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • ⅓ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • 1 pussi (150 g)
    Valio mozzarella raastetta
    Valio mozzarella juustoraaste on hyvä valinta silloin, kun haluat maukkaan ja herkullisen venyvän lopputuloksen pizzaan,…
    Valio mozzarella e150 g raaste
  • 2 dl
    Valio Keittiön kevytkermaa
    Laktoositon Valio kevytkerma sopii kahvin joukkoon ja leivontaan. Lämpimiin ruokiin kevytkerma lisätään valmistuksen loppuvaiheessa. Uuniruokiin…
    Valio kevytkerma 2 dl UHT laktoositon
  • ½ dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 2 kananmunaa
  • ½ dl tilliä ja/tai ruohosipulia

Ohje

  1. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Nypi voi sekaan. Lisää vesi ja sekoita taikinaksi. Levitä löysä taikina heti jauhotetuin käsin piirasvuokaan (halkaisija 27 - 29 cm), myös reunoille
  2. Sulata ja valuta katkaravut. Hienonna purjo ja kuullota se voissa. Lisää purjon joukkoon puolet suolasta ja pippurista. Levitä hieman jäähtynyt purjo ja katkaravut pohjalle. Ripota pintaan juustoraaste.
  3. Sekoita kermasta, maidosta, munista, hienonnetuista yrteistä ja lopuista mausteista seos. Kaada se muiden täytteiden päälle.
  4. Paista 200 asteessa n. 30 min.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 190 kcal
Proteiini 9,3 g
Hiilihydraatti 15,2 g
Rasva 10 g
Tyydyttynyt rasva 5,4 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search