Kauraiset suklaacookiet

Kauraiset suklaacookiet

Kauraiset suklaacookiet ovat parhaimmillaan mehevän sitkeitä pikkuleipiä. Cookiet ovat amerikkalaiseen tyyliin kooltaan suuria.

35 min
keskitaso
477 kcal / 100g
6
5

Ainekset40 kpl

40 kpl
1 ½ dl
1 dl
sokeria
1 dl
fariinisokeria
1
kananmuna
2 dl
vehnäjauhoja
2 dl
pikakaurahiutaleita
1 tl
leivinjauhetta
100 g
taloussuklaata
2 dl
cashewpähkinöitä
2 kpl (à 33 g)
Tupla-suklaapatukkaa

Ohje

  1. Vaahdota Oivariinia ja sokereita sähkövatkaimella, kunnes seos vaalenee. Lisää muna, vatkaa seos hyvin. Yhdistä kuivat aineet. Lisää ne taikinaan.
  2. Rouhi suklaa, pähkinät ja suklaapatukat monitoimikoneella tai veitsellä melko hienoksi rouheeksi. Lisää ne taikinaan. Sekoita.
  3. Pyöritä cookie-taikinasta jauhotettujen käsien välissä pallosia (halkaisija 2 1/2 - 3 cm). Laita ne leivinpaperille pellille (esim. 3 x 4 kpl / pelti). Jätä ympärille leviämisvaraa.
  4. Paista Kauraiset suklaacookiet uunin keski/yläosassa 175 asteessa 13 - 15 min tai kunnes kypsiä ja hieman ruskistuneita.

Vinkki

Varo palamista, se tekee cookiet karvaiksi

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
477 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
48 g
Rasva
28 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,3 g
Kalsium
89 mg
D-vitamiini
4 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)