Kauralastukakku

Kauralastukakku

Kesäinen mökkikakku syntyy jättikokoisista kauralastuista, mansikkaisesta rahkavaahdosta ja tuoreista marjoista. Kakussa yhdistyy ihanalla tavalla pehmeys ja rapeus sekä raikkaus ja makeus.

45 min
helppo
259 kcal / 100g
4
5

Ainekset10 annosta

10 annosta

Isot kauralastut, 4 kpl

4 dl
kaurahiutaleita
2 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
2 rkl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
100 g
2
kananmunaa

Täyte

1 prk (2 dl)
2 prk (à 200 g)
½ l
tuoreita marjoja

Ohje

  1. Kauralastut, 4 kpl

  2. Yhdistä kulhossa kuivat aineet. Lisää sulatettu, jäähdytetty voi. Sekoita viimeisenä joukkoon munat.
  3. Laita 1/4 taikinasta uunipellille leivinpaperin päälle. Levitä lusikan pesällä ohueksi ympyräksi, Ø n. 18 cm.
  4. Paista kauralastua 200 asteessa n. 7 min tai kunnes se on kauniin ruskea ja ohuen rapea. Jäähdytä.
  5. Valmista taikinasta vielä kolme isoa kauralastua samaan tapaan.
  6. Kakun kokoaminen

  7. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon rahka.
  8. Laita yksi kauralastu tarjoiluvadille. Lusikoi päälle 1/3 kerma-rahkaseoksesta ja marjoja.
  9. Täytä muut kerrokset kuten edellä.
  10. Laita päällimmäiseksi kauralastu. Koristele esim. marjoilla ja tomusokerilla.

Vinkki

* Käytä kakun leikkaamiseen veistä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
259 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
26 g
Rasva
15 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
83 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)