Kauralastukakku

Kauralastukakku

45 min
helppo
259 kcal / 100g
4
5

Kesäinen mökkikakku syntyy jättikokoisista kauralastuista, mansikkaisesta rahkavaahdosta ja tuoreista marjoista. Kakussa yhdistyy ihanalla tavalla pehmeys ja rapeus sekä raikkaus ja makeus.

Ainekset

10 annosta

Isot kauralastut, 4 kpl

4 dl
kaurahiutaleita
2 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
2 rkl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
100 g
2
kananmunaa

Täyte

1 prk (2 dl)
2 prk (à 200 g)
½ l
tuoreita marjoja

Ohje

  1. Kauralastut, 4 kpl

  2. Yhdistä kulhossa kuivat aineet. Lisää sulatettu, jäähdytetty voi. Sekoita viimeisenä joukkoon munat.
  3. Laita 1/4 taikinasta uunipellille leivinpaperin päälle. Levitä lusikan pesällä ohueksi ympyräksi, Ø n. 18 cm.
  4. Paista kauralastua 200 asteessa n. 7 min tai kunnes se on kauniin ruskea ja ohuen rapea. Jäähdytä.
  5. Valmista taikinasta vielä kolme isoa kauralastua samaan tapaan.
  6. Kakun kokoaminen

  7. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon rahka.
  8. Laita yksi kauralastu tarjoiluvadille. Lusikoi päälle 1/3 kerma-rahkaseoksesta ja marjoja.
  9. Täytä muut kerrokset kuten edellä.
  10. Laita päällimmäiseksi kauralastu. Koristele esim. marjoilla ja tomusokerilla.

Vinkki

* Käytä kakun leikkaamiseen veistä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
259 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
26 g
Rasva
15 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
83 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (5)

Nimetön27.7.2017 kello 23:40
Tein kakun tyttären synttärijuhliin. Paistoin pohjat alumiinivuoissa, niin sain ne samankokoisiksi. Koksin kakun noin tuntia enne juhlien alkua. Leikkaaminen onnistui jotenkuten, ja kakkua kehuttiin todella maukkaaksi. Mielestäni kakun voisi antaa odottaa tarjoilua pidempäänkin; myös viimeiset, pehmenneet palat olivat herkullisia, ja pidempään seissyttä loppua oli helpompi leikata. 😊
ValioAnna Koekeittiöltä2.5.2016 kello 13:27
Hei, leikkaaminen onnistui, vaikkakaan mitään säntillisiä paloja tästä kakusta ei saa. Kakku on parhaimmillaan kun sen kokoaa ja syö kohtuullisen nopeasti. Pidemmässä säilytyksessä keksit pehmenevät.
Nimetön27.4.2016 kello 15:19
Miten leikkaaminen onnistui? Vähän olen epäileväinen vaikka kuin veistä käyttäis. Pehmentääkö täyte kuoret kovinkin äkkiä?