Kermaperunat

Kermaperunat

Kermaperunat ovat maukas klassikko, jotka maistuvat lisukkeena monenlaisten ruokien kanssa. Juusto-kermaperunat muokkautuvat kermaperunoiden perusohjeesta.

Ainekset6 annosta

6 annosta
2 pussia (à 500 g )
viipaleperunoita (raakapakaste)
1 pussi (200 g )
pakastesipulia
1 tl
suolaa
½ tl
jauhettua mustapippuria
2 - 4
valkosipulin kynttä
4 dl
½ dl

Ohje

  1. Kaada perunaviipaleet laakeahkoon uunivuokaan. Lisää sipulit, suola ja pippuri (sekä hienonnetut valkosipulin kynnet). Sekoita huolella.
  2. Lisää lopuksi kerma ja maito.
  3. Paista 200 asteessa n. 55 min tai kunnes kypsää.
  4. JUUSTO-KERMAPERUNAT

  5. Sekoita perunoiden joukkoon 1 pussi (150 g) Valio Emmental raastetta ennen kuin lisäät kerman ja maidon.
  6. KERMAPERUNAT TUOREISTA PERUNOISTA

  7. Korvaa pakasteperunat ja -sipuli tuoreilla perunoilla ja sipulilla (1,2 kg jauhoutuvia perunoita (esim. Van Gogh, Rosamunda) ja 2 (350 g) sipulia). Kuori ja viipaloi perunat ohuiksi (max 1/2 cm) viipaleiksi. Hienonna sipulit. Käytä maitoa hiukan enemmän, n. 1 dl. Lado ainekset laakeaan uunivuokaan. Varaa kypsennykseen n. 1,5 tuntia. Tarkista kypsyys ja peitä foliolla kypsennyksen puolivälissä, ettei pinta tummu liikaa.
Vinkki

Vinkki

Jos käytät annosvuokia, sekoita ensin kulhossa perunat, sipulit ja mausteet. Jaa seos vuokiin. Kaada päälle kerma-maito. Tarkkaile kypsymistä; annosvuoat kypsyvät nopeammin.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
92 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
12 g
Rasva
4 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g
Kalsium
22 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›