Hyppää sisältöön
Kermaperunat

Kermaperunat

Kermaperunat ovat maukas klassikko, jotka maistuvat lisukkeena monenlaisten ruokien kanssa. Juusto-kermaperunat muokkautuvat kermaperunoiden perusohjeesta.

Kermaperunat

Ainekset

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 pussia (à 500 g) viipaleperunoita (raakapakaste)
  • 1 pussi (200 g) pakastesipulia
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl jauhettua mustapippuria
  • 2-4  valkosipulin kynttä
  • 4 dl
    Valio Eila® paksumpi ruokakermaa
    Valio paksumpi ruokakerma on maultaan täyteläisempää ja rakenteeltaan tavanomaista paksumpaa ruokakermaa. Se sopii erinomaisesti kastikkeisiin,…
    Valio paksumpi ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon
  • ½ dl
    Valio Eila® maitojuomaa 3%
    Valio Eila® laktoositon maitojuoma 3 % maistuu pehmeän täyteläiseltä maidolta ilman makeutta. Tämä hieman rasvaisempi…
    Valio Eila® 3 % maitojuoma 1 l laktoositon

Ohje

  1. Kaada perunaviipaleet laakeahkoon uunivuokaan. Lisää sipulit, suola ja pippuri (sekä hienonnetut valkosipulin kynnet). Sekoita huolella.
  2. Lisää lopuksi kerma ja maito.
  3. Paista 200 asteessa n. 55 min tai kunnes kypsää.

JUUSTO-KERMAPERUNAT

  1. Sekoita perunoiden joukkoon 1 pussi (150 g) Valio Emmental raastetta ennen kuin lisäät kerman ja maidon.

KERMAPERUNAT TUOREISTA PERUNOISTA

  1. Korvaa pakasteperunat ja -sipuli tuoreilla perunoilla ja sipulilla (1,2 kg jauhoutuvia perunoita (esim. Van Gogh, Rosamunda) ja 2 (350 g) sipulia). Kuori ja viipaloi perunat ohuiksi (max 1/2 cm) viipaleiksi. Hienonna sipulit. Käytä maitoa hiukan enemmän, n. 1 dl. Lado ainekset laakeaan uunivuokaan. Varaa kypsennykseen n. 1,5 tuntia. Tarkista kypsyys ja peitä foliolla kypsennyksen puolivälissä, ettei pinta tummu liikaa.

Vinkki

Jos käytät annosvuokia, sekoita ensin kulhossa perunat, sipulit ja mausteet. Jaa seos vuokiin. Kaada päälle kerma-maito. Tarkkaile kypsymistä; annosvuoat kypsyvät nopeammin.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 91 kcal
Proteiini 1,9 g
Hiilihydraatti 11,5 g
Rasva 3,8 g
Tyydyttynyt rasva 2,2 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Etsi