Kesäkurpitsa-fenkolisalaatti

Kesäkurpitsa-fenkolisalaatti

25 min
helppo
218 kcal / 100g
0
0

Kirpsakka tuore fenkoli piristää salaatin. Tarjoa salaattia alkuruoaksi tai lisäkkeeksi.

Ainekset

4 annosta
1 pieni (50 g)
sipuli
2 rkl
sitruunamehua
4 tl
sokeria
2 rkl
avokado- tai rypsiöljyä
2 pientä (400 g)
kesäkurpitsaa
200 g
tuoretta fenkolia
1 rkl
ruokosokerisiirappia

Kastike

2 dl
1 rkl
ruokosokerisiirappia

Paahdetut siemenet

1 - 2 dl
pinjan- tai auringonkukansiemeniä (kuorittuja)
ripaus
gourmet-suolahiutaleita , esim. Maldon

Ohje

  1. Hienonna sipuli ja laita salaattikulhon pohjalle. Lisää sitruunamehu, sokeri ja öljy. Sekoita ja anna marinoitua sen aikaa kun käsittelet muut ainekset.
  2. Halkaise kesäkurpitsat. Poista mahdolliset siemenet pikkulusikan kärjellä kaapien. Leikkaa pieniksi kuutioiksi. Hienonna fenkoli. Yhdistä ainekset kulhossa.
  3. Sekoita kastikeainekset. Laita erikseen tarjolle omaan kulhoonsa.
  4. Paahda siemenet kuivalla, puhtaalla pannulla keskilämmöllä. Lisää hyppysellinen sormisuolaa. Lisää siemenet viimeiseksi salaatin pinnalle, että ne pysyvät rapeina.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
218 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
17 g
Rasva
14 g
Suola
0,0 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
49 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)