Fenkolikeitto

Fenkolikeitto

Fenkoli on mainio sosekeiton raaka-aine, sillä sen lakritsainen aromi yllättää ruokailijan kermaisen vaaelassa keitossa. Appelsiini viimeistelee keiton makumaailman tuoden siihen raikkautta.

45 min
helppo
202 kcal / 100g
1
1

Ainekset4 annosta

4 annosta
2
sipuli
1
valkosipulin kynsi
2 rkl
500 g
fenkolia
2 tl
appelsiinin kuorta
1 dl
5 dl
vettä
1
kanaliemikuutio
2 dl

Ohje

  1. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipuli. Kuullota voissa kattilassa.
  2. Leikkaa fenkolit ohuiksi suikaleiksi. Lisää kattilaan ja anna kuullottua vielä n. 15 minuuttia.
  3. Lisää appelsiinin kuori, mehu, vesi ja liemikuutio (tarkista tarvittaessa gluteenittomuus) ja keitä n. ½ h.
  4. Soseuta keitto. Lisää puolet kermasta. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Vaahdota loppu kerma löysäksi vaahdoksi keittolautasten pinnalle.
  5. Viimeistele mustapippurirouheella.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
202 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
19 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,4 g
Kalsium
14 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›