Fenkolikeitto

Fenkolikeitto

45 min
helppo
202 kcal / 100g
1
1

Fenkoli on mainio sosekeiton raaka-aine, sillä sen lakritsainen aromi yllättää ruokailijan kermaisen vaaelassa keitossa. Appelsiini viimeistelee keiton makumaailman tuoden siihen raikkautta.

Ainekset

4 annosta
2
sipuli
1
valkosipulin kynsi
2 rkl
500 g
fenkolia
2 tl
appelsiinin kuorta
1 dl
5 dl
vettä
1
kanaliemikuutio
2 dl

Ohje

  1. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipuli. Kuullota voissa kattilassa.
  2. Leikkaa fenkolit ohuiksi suikaleiksi. Lisää kattilaan ja anna kuullottua vielä n. 15 minuuttia.
  3. Lisää appelsiinin kuori, mehu, vesi ja liemikuutio (tarkista tarvittaessa gluteenittomuus) ja keitä n. ½ h.
  4. Soseuta keitto. Lisää puolet kermasta. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Vaahdota loppu kerma löysäksi vaahdoksi keittolautasten pinnalle.
  5. Viimeistele mustapippurirouheella.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
202 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
19 g
Rasva
11 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
14 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (1)

Nimetön8.5.2017 kello 21:08
Kiitos mainiosta reseptistä. Ostin epähuomiossa vain yhden fenkolin, joten sitä oli muihin ainesosiin nähden hieman vähemmän. Lopputulos oli aavistuksen appelsiinivoittoinen, mutta ei yhtään hassumpi. Mielestäni toimii erityisen hyvin kylmänä alkukeittona kesäiselle grilliaterialle !