Porkkana-fenkolisalaatti

Porkkana-fenkolisalaatti

Suikaloi porkkanasta ja fenkolista raikas lisukesalaatti. Raikas ja värikäs salaatti saa lisää makua kermaviilikastikkeesta.

Ainekset6 annosta

6 annosta
1 pieni
sipuli tai punasipuli
400 g
porkkanoita
100 g
fenkolia
1 prk (200 g)
½ dl
hienonnettua persiljaa

Mehu-öljykastike

1 dl
1 dl
rypsi- tai oliiviöljyä
4 rkl
sitruunamehua
2 rkl
sokeria
¼ dl
makeaa sinappia
ripaus
suolaa

Ohje

  1. Viipaloi halkaistu sipuli ohuiksi viipaleiksi ja kuumenna mikrossa 1 min täysteholla. Jäähdytä. Kuori porkkanat ja hienonna ne monitoimikoneen leikkuriterällä tai raasta. Viipaloi fenkoli ohuiksi suikaleiksi
  2. Kokoa kaikki ainekset laakealle salaattivadille.
  3. Mittaa kastikkeen ainekset kannelliseen lasipurkkiin. Ravista aineet hyvin. Sekoita kastiketta salaatin joukkoon haluamasi määrä. Ripota päälle hienonnettua persiljaa

Vinkki

* Kastiketta voi käyttää myös muiden salaattien kanssa. Se säilyy jääkaapissa n. 2 viikkoa

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
179 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
12 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g
Kalsium
15 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›