Ketofocaccia

Ketofocaccia
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Ketofocaccia

Ketofocaccia

Vähähiilihydraattinen, viljaton ketofocaccia on herkullinen lisuke keitoille tai salaateille. Se kannattaa nauttia uunikuumana pinnan ollessa rapsakka ja sisuksen herkullisen pehmoinen. Focaccian pinnan voi maustaa oman maun mukaan: klassinen oliivi ja rosmariini toimii erityisen hyvin esim. tomaattikeiton kanssa.

Valmistusaika

Työaika
10 min
tekeytyminen
15 min
uunissa
35 min
Yhteensä
1 h

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja
44 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
2
luomu kananmunaa
1 rasia (200)
2 dl
mantelijauhetta
2 rkl
psylliumia , esim. Finax tai Foodin
2 tl
leivinjauhetta
¼ tl
suolaa

Pinnalle

30 g
1
valkosipulin kynsi
1 tl
kuivattua rosmariinia
kivettömiä kalamata-oliiveja
sormisuolaa

Ohje

  1. Sekoita muna ja tuorejuusto hyvin mieluiten sähkövatkaimella.
  2. Lisää joukkoon kuivat aineet ja sekoita.
  3. Anna taikinan tekeytyä 15 min.
  4. Taputtele taikina kostutetuin käsin leivinpaperoituun vuokaan (n. 15 x 15 cm tai Ø n. 20 cm).
  5. Levitä pehmeä voi, viipaloitu valkosipuli ja rosmariini leivän päälle. Painele pintaan oliivit ja ripottele sormisuolaa.
  6. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa 30 – 35 min. Nauti uunituoreena, hieman jäähtyneenä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
313 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
27 g
Tyydyttynyt rasva
11 g
Ravintokuitu
4 g
Suola
2,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.