Kinuskikissan mustikkapullapiirakka

Reseptiyhteistyö: Kinuskikissa

Kinuskikissan mustikkapullapiirakka

Kinuskikissan mustikkapullapiirakka

Reseptiyhteistyö Kinuskikissa

Kinuskikissan mustikkapullapiirakka

Kinuskikissan ja Valion yhteistyössä kehittämä vaniljakreemi rakastaa mustikoita! Tästä parivaljakosta tulee täydellinen combo piirakan täytteeseen. Mustikkapullaa muistuttava lopputulos syntyy, kun pohjana käytetään pikapullataikinaa, jonka valmistamiseen et tarvitse edes kananmunaa. Helppoa ja nopeaa!

12 Henkilölle
1 h
22 arvostelua

Ainekset12 Henkilölle

Pohja

100 g
¾ dl
sokeria
2 tl
kardemummaa
1 tl
leivinjauhetta
3 dl
vehnäjauhoja
1 ¼ dl

Täyte

400 g
4 dl
mustikoita
2 ½ rkl
perunajauhoja
1 rkl
sokeria

Pinnalle

raesokeria

Ohje

  1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon kardemumma ja leivinjauhe. Lisää taikinaan vehnäjauhot vuorotellen maidon kanssa.
  2. Levitä taikinaa nuolijalla ohuelti piirakkavuoan (pohjan sisähalkaisija 24 cm) pohjalle. Nostele loput taikinasta jauhotetuin sormin reunoille.
  3. Lusikoi vaniljakreemi nokareiksi taikinareunaa vasten. Tasoita veitsellä noin 3 cm leveäksi kaistaleeksi.
  4. Ripottele taikinareunan päälle raesokeria.
  5. Esipaista piirakkaa 200 asteessa 12 minuuttia.
  6. Yhdistä mustikat, perunajauhot ja sokeri. Lusikoi seos piirakan keskelle. Levitä astian pohjalle kerääntyneet perunajauhot tasaisesti mustikoiden päälle. Painele mustikat tiiviiksi kerrokseksi. Ne painuvat kasaan paiston aikana.
  7. Jatka paistamista noin 25 minuuttia. Laita paistoajan puolivälissä uunipelti ylätasolle muutaman sentin etäisyydelle piirakan pinnasta. Tämä estää taikinareunoja tummumasta liikaa.
  8. Anna piirakan jäähtyä hetken aikaa ennen tarjoilua.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.