Kinuskikissan pinjatakakku

Reseptiyhteistyö: kinuskikissa

Kinuskikissan pinjatakakku

Reseptiyhteistyö: kinuskikissa

2 h

Pinjatakakun sisään kätkeytyy karkeista, pähkinöistä tai suklaasta muodostuva ydin. Se on piilotettu täytteiden ja kakkupohjan keskelle ja paljastuu vasta ensimmäistä palaa leikattaessa. Pääsiäiskakussa pinjata voi pitää sisällään esimerkiksi värikkäitä hedelmäkarkkeja tai pieniä suklaamunia.

Ainekset

Helppo suklaakakkupohja

100 g
tummaa suklaata
6 ½ dl
vehnäjauhoja
1 ¾ dl
kaakaojauhetta
4 dl
sokeria
3 tl
leivinjauhetta
1 rkl
vaniljasokeria
150 g
Valio voita
1 ¾ dl
Valio kevytmaitoa
5 kpl
munia

Kostutus

4 dl
säilykepersikoiden lientä ja hedelmämehua

Täyte

5 dl
Valio vispikermaa
600 g
Valio maustettua rahkaa sitruuna
½ dl
sokeria
¾ dl
rusinoita
¾ dl
mantelirouhetta
½ dl
vaniljakreemijauhetta

Sisälle

480 g
hedelmärakeita

Pursotukset

7 dl
Valio vispikermaa
2 rkl
sokeria
2 rkl
vaniljakreemijauhetta

Koristelu

500 g
persikkaviipaleita
nonparelleja tai koristerakeita

Ohje

  1. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halkaisija 24 cm).
  2. Leikkaa suklaa rouheeksi. Yhdistä kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon suklaarouhe. Sulata voi. Lisää joukkoon maito ja sitten munat vispilällä sekoittaen. Yhdistä voi- ja jauhoseos keskenään. Kaada taikina vuokaan. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Testaa kypsyys puutikulla. Kakku on kypsä, jos taikinaa ei tartu tikkuun.
  3. Anna jäähtyä hetken aikaa ennen kumoamista. Leikkaa jäähtynyt pohja neljään osaan. Leikkaa jokaisen pohjalevyn keskelle aukko ympyrämuotilla (tai veitsellä, jolloin mitta-apuna voi käyttää esimerkiksi nurinpäin käännettyä mukia). Sopivan aukon koko on 8-9 cm. Säästä yksi ympyrä kakun täyttövaiheeseen.
  4. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon sitruunarahka ja sokeri. Pilko rusinat muutamaan osaan ja sekoita täytteeseen mantelirouheen kanssa. Lisää lopuksi vaniljakreemijauhe.
  5. Valuta säilykepersikoiden liemi ja ota se talteen kostutusta varten. Sekoita persikkaliemen joukkoon hedelmämehua, jotta saat tarvittavan määrän kostuketta.
  6. Nosta ensimmäinen pohjalevy tarjoilulautaselle. Kostuta hedelmämehulla. Levitä päälle kolmasosa täytteestä. Jatka samaan tapaan kaksi seuraavaa kerrosta. Laita päällimmäiseksi neljäs pohjalevy ja kostuta. Tasoita kakun reunat lastalla. Kaada keskelle makeisia. Peitä aukko pohjasta leikatulla ympyräpalalla. Kostuta sekin hedelmämehulla.
  7. Asettele kakun päälle persikkaviipaleita.
  8. Mittaa kulhoon vispikerma ja sokeri. Vatkaa vaahdoksi. Siivilöi vaahdotuksen aikana joukkoon vaniljakreemijauhe. Laita kermavaahto isoon pursotuspussiin, jossa on tähtitylla. Pursota kakun reunoille aaltoilevaa pursotusta ja persikoiden ympärille kiehkuroita.
  9. Viimeistele koristelu ripottelemalla kermavaahdon päälle nonparelleja tai koristerakeita.
  10. Vinkit

  11. Karkkipiilo kannattaa täyttää vasta tarjoilupäivänä, jotta karkit eivät ehdi sulaa. Muilta osin kakun voi rakentaa jo kahvittelua edeltävänä päivänä. Se on jopa suotavaa, sillä vuorokausi jääkaapissa mehevöittää kakkua.
  12. Kakkupohjaa on helpointa käsitellä kylmänä, joten voit tehdä sen jo edellisenä päivänä ja säilyttää jääkaapissa.
  13. Pinjata vetää sisäänsä yllättävän ison määrän makeisia. Niitä saa edullisesti esimerkiksi ruokakaupan irtokarkkihyllystä.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö