Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Kinuskikissan sydänystävän rahka-bebet

Bebe-leivokset sopivat moneen tilanteeseen ja tämä versio on suunniteltu erityisesti ystävänpäivää ajatellen. Täytteenä on perinteistä voikreemiä kevyempi ja nopeampi vaihtoehto mansikkarahkasta. Täyttämisen jälkeen jokainen leivos saa yksilöllisen sydänkoristelun. Tämä on käsityötä parhaimmillaan!

Kinuskikissan sydänystävän rahka-bebet
Kinuskikissan sydänystävän rahka-bebet

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 200 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1½ dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 4½ dl vehnäjauhoja

Rahkatäyte

Sokerikuorrute

  • 4 dl tomusokeria

Ohje

  1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon muna. Lisää jauhot muutamassa erässä.
  2. Voitele metalliset leivosvuoat. Myös esimerkiksi alumiiniset kertakäyttövuoat, silikonivuoat tai voidellut muffinssipellin kolot sopivat pohjien paistamiseen. Tässä on käytetty erikokoisia leivosvuokia sekä tartelettivuokia. Muotoile taikinasta tasaisia palloja ja painele ne vuokien pohjalle ja reunoille. Painele taikina vuokien alakulmiin ja pohjalle ohuelti, jotta muoto säilyy kuppimaisena myös paistamisen jälkeen.
  3. Laita vuoat pellille ja paista 175 asteessa 10–12 minuuttia. Pohjien ei tarvitse saada juurikaan väriä.
  4. Anna pohjien jäähtyä vuoissaan. Paina vuoan yläreunoja kevyesti sisäänpäin, jolloin pohja irtoaa paikoiltaan. Tarvittaessa auta irtoamista työntämällä cocktailtikun kärki leivospohjan ja vuoan väliin.
  5. Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä (max 200 W). Yhdistä suklaasula ja mansikkarahka keskenään vatkaimella sekoittaen. Levitä täytettä lusikan avulla pohjan päälle sen verran, että pinnalle mahtuu vielä sokerikuorrute. Nosta leivokset jääkaappiin, kunnes täytteen pinta on jähmettynyt.
  6. Yhdistä tomusokeri ja sitruunamehu tasaiseksi seokseksi. Mehun määrä on kuorrutteessa noin 0,5 dl + 1 rkl. Se on arvio, sillä muutamalla tipallakin on vaikutusta rakenteeseen. Kuorrute on sopivaa, kun se levittyy tasaisesti, mutta ei ole läpikuultavaa. Värjää kuorrute elintarvikevärillä hempeän vaaleanpunaiseksi (jos käytät nestemäistä väriä, saatat joutua lisäämään tomusokeria). Erota pieni määrä (n. ½ dl) kuorrutetta ja värjää se tummanpunaiseksi.
  7. Levitä kuorrutetta lusikalla tasaiseksi kerrokseksi täytteen päälle. Tiputa samantien päälle pisara tummaa kuorrutetta. Vedä cocktailtikun kärjellä tipan läpi, jotta se venyy sydämeksi. Tasoita heiluttamalla leivosta. Voit tehdä myös useita pieniä sydämiä. Jos kuorrute alkaa muuttua paksummaksi työskentelyn aikana, voit ohentaa sitä muutamalla tipalla nestettä. Anna leivosten jähmettyä jääkaapissa.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 367 kcal
Proteiini 5,4 g
Hiilihydraatti 49,6 g
Rasva 16 g
Tyydyttynyt rasva 9,2 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search