Kinuskikissan sydänystävän rahka-bebet

Reseptiyhteistyö: Kinuskikissa

Kinuskikissan sydänystävän rahka-bebet

Kinuskikissan sydänystävän rahka-bebet

Reseptiyhteistyö Kinuskikissa

Kinuskikissan sydänystävän rahka-bebet

Bebe-leivokset sopivat moneen tilanteeseen ja tämä versio on suunniteltu erityisesti ystävänpäivää ajatellen. Täytteenä on perinteistä voikreemiä kevyempi ja nopeampi vaihtoehto mansikkarahkasta. Täyttämisen jälkeen jokainen leivos saa yksilöllisen sydänkoristelun. Tämä on käsityötä parhaimmillaan!

30 Henkilölle
3 h
00 arvostelua

Ainekset30 n. 30 annosta

Pohja

200 g
1 ½ dl
sokeria
1 kpl
muna
4 ½ dl
vehnäjauhoja

Rahkatäyte

80 g
valkosuklaata
400 g

Sokerikuorrute

350 g
tomusokeria
sitruunamehua
punaista elintarvikeväriä

Ohje

  1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon muna. Lisää jauhot muutamassa erässä.
  2. Voitele metalliset leivosvuoat. Myös esimerkiksi alumiiniset kertakäyttövuoat, silikonivuoat tai voidellut muffinssipellin kolot sopivat pohjien paistamiseen. Tässä on käytetty erikokoisia leivosvuokia sekä tartelettivuokia. Muotoile taikinasta tasaisia palloja ja painele ne vuokien pohjalle ja reunoille. Painele taikina vuokien alakulmiin ja pohjalle ohuelti, jotta muoto säilyy kuppimaisena myös paistamisen jälkeen.
  3. Laita vuoat pellille ja paista 175 asteessa 10–12 minuuttia. Pohjien ei tarvitse saada juurikaan väriä.
  4. Anna pohjien jäähtyä vuoissaan. Paina vuoan yläreunoja kevyesti sisäänpäin, jolloin pohja irtoaa paikoiltaan. Tarvittaessa auta irtoamista työntämällä cocktailtikun kärki leivospohjan ja vuoan väliin.
  5. Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä (max 200 W). Yhdistä suklaasula ja mansikkarahka keskenään vatkaimella sekoittaen. Levitä täytettä lusikan avulla pohjan päälle sen verran, että pinnalle mahtuu vielä sokerikuorrute. Nosta leivokset jääkaappiin, kunnes täytteen pinta on jähmettynyt.
  6. Yhdistä tomusokeri ja sitruunamehu tasaiseksi seokseksi. Mehun määrä on kuorrutteessa noin 0,5 dl + 1 rkl. Se on arvio, sillä muutamalla tipallakin on vaikutusta rakenteeseen. Kuorrute on sopivaa, kun se levittyy tasaisesti, mutta ei ole läpikuultavaa. Värjää kuorrute elintarvikevärillä hempeän vaaleanpunaiseksi (jos käytät nestemäistä väriä, saatat joutua lisäämään tomusokeria). Erota pieni määrä (n. ½ dl) kuorrutetta ja värjää se tummanpunaiseksi.
  7. Levitä kuorrutetta lusikalla tasaiseksi kerrokseksi täytteen päälle. Tiputa samantien päälle pisara tummaa kuorrutetta. Vedä cocktailtikun kärjellä tipan läpi, jotta se venyy sydämeksi. Tasoita heiluttamalla leivosta. Voit tehdä myös useita pieniä sydämiä. Jos kuorrute alkaa muuttua paksummaksi työskentelyn aikana, voit ohentaa sitä muutamalla tipalla nestettä. Anna leivosten jähmettyä jääkaapissa.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›