Kirjolohi-juustopiiras

Kirjolohi-juustopiiras

45 min
keskitaso
192 kcal / 100g
0
0

Piiraat muuntuvat moniin tilanteisiin. Arkilounaalla suolainen piiras maistuu salaatin kanssa tarjoiltuna. Kirjolohi-juustopiiras on myös mainio suolainen tarjottava kahvipöytään tai erilaisten juhlien noutopöytiin.

Ainekset

8 annosta

Täyte

250 g
kirjolohta
1 rkl
n. 1/2 tl
suolaa
mustapippuria myllystä
½ pussia (à 150 g)
pakastepinaattia
1 prk (2 dl)
2
kananmunaa
1 prk (180 g)

Pohja

1 ½ dl
1
kananmuna
¼ tl
suolaa
3 ¼ dl
vehnäjauhoja
1 ½ tl
leivinjauhetta
50 g

Ohje

  1. Poista kalafileestä nahka ja ruodot. Leikkaa kala pieniksi kuutioiksi. Paista ne Oivariinissa. Mausta.
  2. Lisää pinaatti ja anna sen sulaa pannulla. Jätä seos odottamaan.
  3. Valmista taikina: Sekoita maito ja muna. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sulatettu voi nopeasti puuhaarukalla sekoittaen.
  4. Kaada taikina voideltuun piirasvuokaan (halkaisija 26 cm). Ripota löysän taikinan päälle jauhoja ja taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
  5. Vatkaa täytteen ruokakerma ja munat sekaisin. Huuhdo juustokuutiot kylmällä vedellä, valuta siivilässä. Kaada jäähtynyt kalaseos ja juustokuutiot taikinapohjalle. Lisää päälle muna-kermaseos.
  6. Paista 200 asteessa n. 25 min tai kunnes on kypsää.

Vinkki

Voit käyttää tuoreen kalan tilalla ruodotonta savukalaa n. 200 g.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
192 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
14 g
Rasva
11 g
Suola
1,1 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
132 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)