Kylmäsavulohipiirakka

Kylmäsavulohipiirakka
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Kylmäsavulohipiirakka

Kylmäsavulohipiirakka

Todella helppo kylmäsavulohipiirakka sopii illanistujaisista juhlabuffettiin. Piirakan voi tarjota sellaisenaan tai yhdessä raikkaan salaatin kanssa.

Valmistusaika

Työaika
20 min
uunissa
30 min
Yhteensä
50 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja
1414 arvostelua

Ainekset10 annosta

10 annosta

Pohja

3 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 dl
2 rkl
vettä

Täyte

1 (100 g)
sipuli
300 g
kylmäsavulohta
1 (50 g)
suolakurkku tai maustekurkku
1 rasia (200 g)
2 dl
2
kananmunaa
½ tl
rouhittua mustapippuria

Ohje

  1. Sekoita pohjan kuivat aineet kulhossa. Lisää Oivariini ja vesi. Vaivaa tasaiseksi
  2. Taputtele taikina piirakkavuoan (Ø n. 25 cm) pohjalle ja reunoille
  3. Hienonna sipuli ja kylmäsavulohi. Leikkaa suolakurkku pieniksi kuutioiksi. Levitä sipuli, kala ja kurkkukuutiot kauttaaltaan piirakkapohjalle.
  4. Sekoita tuorejuusto, kerma, munat ja pippuri kulhossa.
  5. Kaada seos piirakkavuokaan. Kypsennä 200 asteessa uunin alaosassa 25 - 30 min. Nosta vielä hetkeksi (n. 3 min) uunin yläosaan, jotta pinta saa hieman väriä.
  6. Tarjoa piirakka sellaisenaan tai raikkaan salaatin kanssa.
  7. RUKIISEMPI PIIRAKKAPOHJA

  8. Rukiisemman piirakkapohjan valmistat korvaamalla vehnäjauhoista 1/2 dl täysjyväruisjauhoilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
223 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
14 g
Rasva
15 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
1,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.