Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kylmäsavulohipiirakka

Todella helppo kylmäsavulohipiirakka sopii illanistujaisista juhlabuffettiin. Piirakan voi tarjota sellaisenaan tai yhdessä raikkaan salaatin kanssa.

Kylmäsavulohipiirakka
Kylmäsavulohipiirakka

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 2 rkl vettä

Täyte

  • 1 (100 g) sipuli
  • 300 g kylmäsavulohta
  • 1 (50 g) suolakurkku tai maustekurkku
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® tilli tuorejuustoa
    Valio Viola® kevyt tilli tuo raikasta vaihtelua leivälle ja on helppo tapa tuoda tillin makua…
    Valio Viola® kevyt e200 g tilli tuorejuusto laktoositon
  • 2 dl
    Valio Keittiön ruokakermaa 15%
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon
  • 2 kananmunaa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria

Ohje

  1. Sekoita pohjan kuivat aineet kulhossa. Lisää Oivariini ja vesi. Vaivaa tasaiseksi
  2. Taputtele taikina piirakkavuoan (Ø n. 25 cm) pohjalle ja reunoille
  3. Hienonna sipuli ja kylmäsavulohi. Leikkaa suolakurkku pieniksi kuutioiksi. Levitä sipuli, kala ja kurkkukuutiot kauttaaltaan piirakkapohjalle.
  4. Sekoita tuorejuusto, kerma, munat ja pippuri kulhossa.
  5. Kaada seos piirakkavuokaan. Kypsennä 200 asteessa uunin alaosassa 25 - 30 min. Nosta vielä hetkeksi (n. 3 min) uunin yläosaan, jotta pinta saa hieman väriä.
  6. Tarjoa piirakka sellaisenaan tai raikkaan salaatin kanssa.

RUKIISEMPI PIIRAKKAPOHJA

  1. Rukiisemman piirakkapohjan valmistat korvaamalla vehnäjauhoista 1/2 dl täysjyväruisjauhoilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 214 kcal
Proteiini 8,9 g
Hiilihydraatti 13 g
Rasva 14,1 g
Tyydyttynyt rasva 4,4 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 1,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search