Cheddar-lohipiirakka

Cheddar-lohipiirakka
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Cheddar-lohipiirakka

Cheddar-lohipiirakka

Suolainen piirakka on herkullinen ja kätevä tarjottava vieraille. Voit valmistaa sen vaikka edellisenä päivänä ja lämmittää uunissa nopeasti ennen tarjoilua.

Valmistusaika

Työaika
30 min
uunissa
35 min
Yhteensä
1 h 5 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

33 arvostelua

Ainekset8 annosta

8 annosta

Pohja

100 g
½ tl
suolaa
3 dl
vehnäjauhoja
1
keltuainen
1 rkl
vettä

Täyte

1 prk (250 g)
1 prk (3,3 dl)
2
kananmunaa
mustapippuria myllystä
100 g
lehtipinaattia
100 g
kylmäsavulohta

Ohje

  1. Mittaa kulhoon voi, suola ja jauhot. Nypi ainekset tasaiseksi murumaiseksi seokseksi.
  2. Lisää joukkoon keltuainen ja jääkylmä vesi. Sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Painele taikina Ø 24 cm:n piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla.
  4. Painele päälle tiiviisti leivinpaperi. Esipaista uunin keskiosassa 200 asteessa 15 min.
  5. Sekoita Koskenlaskija, ruokakerma ja munat. Mausta pippurilla.
  6. Pese ja kuivaa pinaatti. Laita esipaistetun pohjan päälle kerroksittain pinaatinlehtiä, hienonnettua kylmäsavulohta ja Koskenlaskijaseosta.
  7. Paista vielä 175 asteisen uunin keskiosassa 35 min tai kunnes piirakka on kypsä.
  8. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
233 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
14 g
Rasva
17 g
Tyydyttynyt rasva
9 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
1,0 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›