Korvapuustikääretorttu

Korvapuustikääretorttu
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Korvapuustikääretorttu

Korvapuustikääretorttu

Kääri korvapuustin maut rullalle. Korvapuustikääretorttu kätkee sisälleen kanelisen voi-tuorejuustotäytteen. Gluteeniton kääretorttupohja on maustettu kardemummalla ja ripauksella kaakaota.

Valmistusaika

Työaika
20 min
uunissa / pellillinen
10 min
tekeytyminen
4 h
jäähdytys
20 min
Yhteensä
4 h 50 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
00 arvostelua

Ainekset12 palaa

12 palaa

Kääretorttupohja

3
kananmunaa
1½ dl
sokeria
1½ dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
kardemummaa
1 rkl
kaakaojauhetta

Kanelitäyte

150 g
1 dl
tomusokeria
1 prk (200 g)
1 rkl
kanelia

Ohje

  1. Vaahdota munat ja sokeri.
  2. Yhdistä perunajauhot, leivinjauhe ja kardemumma. Siivilöi jauhoseos vaahtoon ja sekoita varovasti käännellen.
  3. Ota syrjään 1,5 dl taikinaa ja sekoita siihen kaakaojauhe.
  4. Levitä vaalea taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Lusikoi kaakaolla maustettua tummaa taikinaa vaalean sekaan ja vedä lusikalla rennosti marmorikuvioita.
  5. Paista 200 asteessa noin. 8 min.
  6. Kumoa pohja sokeroidulle leivinaperille ja irrota pohjapaperi. Anna jäähtyä.
  7. Anna voin pehmitä huoneenlämmössä tai notkista se nopeasti mikrossa. Lisää sokeri. Vatkaa joukkoon huoneenlämpöinen tuorejuusto ja kaneli. Levitä seos jäähtyneelle kääretorttupohjalle. Kääri rullaksi. Anna tekeytyä kylmässä väh. 4 tuntia.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
363 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
39 g
Rasva
21 g
Tyydyttynyt rasva
12 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.