Korvapuustiruukut

Korvapuustiruukut

Valmista helppotekoinen jälkiruoka. Pakastekorvapuusteista loihdit yhdessä maustetun rahkan kanssa "bread pudding" tyylisen jälkiruoan. Työvälineiksi riittävät sakset, lusikka ja pullasuti!

40 min
helppo
280 kcal / 100g
1
1

Ainekset4 annosta

4 annosta
4 (à n. 75 g)
korvapuustia (raakapakaste) sulatettuna
1 rkl
1 prk (200 g)
Valio maustettua rahkaa luumu-kaneli
4 rkl (paistonkestävää)
luumumarmeladia tai aprikoosimarmeladia
1
kananmuna ja mantelilastuja

Tarjoiluun

½ - 1 prk (à 2,5 dl)

Ohje

  1. Katso ensin kuin näppärästi herkullinen jälkiruoka syntyy:
  2. Leikkaa sulatetut korvapuustit saksilla 5 - 6 suikaleeksi. Laita 3 suikaletta Oivariini rasvalla voideltujen annosvuokien pohjalle.
  3. Lusikoi päälle ensin rahkaa, sitten marmeladia ja lopuksi vielä rahkaa. Laita pinnalle loput korvapuustisuikaleet. Jos haluat paistopinnasta kiiltävämmän, voitele pinnat kananmunalla ja ripottele pinnalle halutessasi mantelilastuja.
  4. Paista 175 asteessa paistoritilällä uunin alaosassa 25 min.
  5. Tarjoa jälkiruoka hieman lämpimänä kevyesti vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa.

Vinkki

Annosvuokien puuttuessa voit käyttää kahvikuppeja.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
280 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
37 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g
Kalsium
53 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)