
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
2 h
Yhteensä
2 h 30 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
4.33
tähteä viidestä
6 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 0 kg 3:n munan kakkupohja (Ø 18 - 20 cm)
Kostutusliemi
- ½ dl lakkalikööriä
- ½ dl vettä
Täyte ja reunapursotukset
- 2 prk (à 200 g) Valio maustettua rahkaa lakka
-
3 dl
Valio kuohukermaaValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
- 1 dl lakkahilloa
- 100 g pakastelakkoja
Kinuskikuorrutus
-
1 dl
Valio kuohukermaaValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
- 1 dl fariinisokeria
Koristelu
- 0 kg lakkoja
- 0 kg syötäviä kukkia
Jaa resepti
Ohje
- Ks. kakkupohjan valmistus ohjeesta Kakkupohja.
- Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan.
- Kostuta kakkulevyt tasaisesti joka puolelta.
- Vaahdota rahka ja kerma kulhossa. Sekoita lakkahillo ja lakat. Jätä muutama lakka koristeluun.
- Levitä alimmalle kakkupohjalle puolet lakkahillosta. Pursota tai levitä päälle n. 1/4 rahkavaahdosta, älä täytä aivan reunaan asti. Täytä toinen väli samoin. Nosta kansilevy päällimmäiseksi.
- Keitä kerma ja fariinisokeri kinuskiksi keskilämmöllä, n. 5 min. Voit varmistaa, että kinuskia on keitetty riittävästi valuttamalla sitä kylmään veteen. Jos kinuski leviää, keitä vielä. Valmis kinuski on kylmänä sormin muotoiltavaa.
- Kaada hiukan jäähtynyt kinuski kakun keskelle ja anna levitä reunoihin saakka, muttei yli. Levitä tarvittaessa lastalla.
- Pursota loppu rahkavaahto reunoille. Röyhelöpursotukseen tarvitset lehtityllan (15 mm). Pursota vaakatasossa ensin alimmainen kierros. Tärisytä kättä pursotuksen edetessä, jotta röyhelöt saavat elävyyttä. Pursota sitten kierros kerrallaan ylöspäin, kunnes kinuskikuorrutteen reuna on peittynyt.
- Koristele lakoilla (ja kukilla).
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
170 kcal
Proteiini
0,9 g
Hiilihydraatti
13,4 g
Rasva
11,9 g
Tyydyttynyt rasva
7,1 g
Ravintokuitu
0,6 g
Suola
0 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- 3:n munan kakkupohja (Ø 18 - 20 cm)
- lakkoja
- syötäviä kukkia