Siirry sisältöön
Lakkakakku

Lakkakakku

Lakkakakku kinuskikuorrutuksella on monien juhlien klassikkoleivonnainen, sillä sen hienostunut ja yksinkertainen maku toimii vuodesta toiseen.

Lakkakakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 0 kg 3:n munan kakkupohja (Ø 18 - 20 cm)

Kostutusliemi

  • ½ dl lakkalikööriä
  • ½ dl vettä

Täyte ja reunapursotukset

  • 2 prk (à 200 g)
    Valio maustettua rahkaa vanilja
    Valio maustettu rahka vanilja sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
    Valio maustettu rahka 200 g vanilja laktoositon
  • 3 dl
    Valio kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl
  • 1 dl lakkahilloa
  • 100 g pakastelakkoja

Kinuskikuorrutus

  • 1 dl
    Valio kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl
  • 1 dl fariinisokeria

Koristelu

  • 0 kg lakkoja
  • 0 kg syötäviä kukkia

Ohje

  1. Ks. kakkupohjan valmistus ohjeesta Kakkupohja.
  2. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan.
  3. Kostuta kakkulevyt tasaisesti joka puolelta.
  4. Vaahdota rahka ja kerma kulhossa. Sekoita lakkahillo ja lakat. Jätä muutama lakka koristeluun.
  5. Levitä alimmalle kakkupohjalle puolet lakkahillosta. Pursota tai levitä päälle n. 1/4 rahkavaahdosta, älä täytä aivan reunaan asti. Täytä toinen väli samoin. Nosta kansilevy päällimmäiseksi.
  6. Keitä kerma ja fariinisokeri kinuskiksi keskilämmöllä, n. 5 min. Voit varmistaa, että kinuskia on keitetty riittävästi valuttamalla sitä kylmään veteen. Jos kinuski leviää, keitä vielä. Valmis kinuski on kylmänä sormin muotoiltavaa.
  7. Kaada hiukan jäähtynyt kinuski kakun keskelle ja anna levitä reunoihin saakka, muttei yli. Levitä tarvittaessa lastalla.
  8. Pursota loppu rahkavaahto reunoille. Röyhelöpursotukseen tarvitset lehtityllan (15 mm). Pursota vaakatasossa ensin alimmainen kierros. Tärisytä kättä pursotuksen edetessä, jotta röyhelöt saavat elävyyttä. Pursota sitten kierros kerrallaan ylöspäin, kunnes kinuskikuorrutteen reuna on peittynyt.
  9. Koristele lakoilla (ja kukilla).

Vinkki

Kakku kannattaa tehdä koristelua vaille valmiiksi useampi tunti (jopa edellisenä päivänä) ennen tarjoilua, jotta sen maut ja kosteus ehtii tasaantua. Kakun voi pakastaa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 223 kcal
Proteiini 3,4 g
Hiilihydraatti 18,8 g
Rasva 14,3 g
Tyydyttynyt rasva 8,5 g
Ravintokuitu 0,6 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • 3:n munan kakkupohja (Ø 18 - 20 cm)
  • lakkoja
  • syötäviä kukkia
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search