Lanttulaatikko

Lanttulaatikko
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Lanttulaatikko

Lanttulaatikko

Lanttulaatikko on perinteistä jouluruokaa, mutta kokeile tehdä sitä myös muina vuodenaikoina. Valmista gluteeniton lanttulaatikko vaihtamalla korppujauhot gluteenittomiksi.

Valmistusaika

Työaika
20 min
uunissa
2 h
kypsennysajat yhteensä
20 min
Yhteensä
2 h 40 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

66 arvostelua

Ainekset8 annosta

8 annosta
1 kg
lanttua
2 dl
2
kananmunaa
1 tl
suolaa
1 tl
inkivääriä
¼ tl
maustepippuria
¼ tl
muskottipähkinää
¾ dl
siirappia

Pinnalle

korppujauhoja

Ohje

  1. Kypsennä kuoritut ja lohkotut lantut suolalla maustetussa vedessä pehmeiksi. Vettä tarvitaan sen verran, että lantut juuri peittyvät. Kaada keitinvesi pois, mutta säästä n. 1 dl. Soseuta lantut.
  2. Yhdistä kaikki aineet keskenään. Tarkista maku ja paksuus. Lisää mausteita ja keitinlientä tarvittaessa.
  3. Kaada voideltuun uunivuokaan (1 1/2 l). Ripottele pinnalle korppujauhoja ja voinokareet. Tee pintaan lusikalla kuvioita.
  4. Kypsennä 175 asteessa n. 2 h. Tarjoa jouluisten liharuokien lisäkkeenä.
  5. Gluteeniton lanttulaatikko

  6. Saat lanttulaatikosta gluteenittoman vaihtamalla korppujauhot gluteenittomiksi korppujauhoiksi.
Vinkki

Vinkki

Varo liikaa maustamista. Etenkin muskottipähkinän maku voimistuu kypsennyksen aikana. Laatikon voi valmistaa myös etukäteen ja pakastaa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
115 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
10 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›