Lanttulaatikko

Lanttulaatikko

Lanttulaatikko on perinteistä jouluruokaa, mutta kokeile tehdä sitä myös muina vuodenaikoina. Valmista gluteeniton lanttulaatikko vaihtamalla korppujauhot gluteenittomiksi.

Ainekset8 annosta

8 annosta
1 kg
lanttua
2 dl
2
kananmunaa
1 tl
suolaa
1 tl
inkivääriä
¼ tl
maustepippuria
¼ tl
muskottipähkinää
¾ dl
siirappia

Pinnalle

korppujauhoja

Ohje

  1. Kypsennä kuoritut ja lohkotut lantut suolalla maustetussa vedessä pehmeiksi. Vettä tarvitaan sen verran, että lantut juuri peittyvät. Kaada keitinvesi pois, mutta säästä n. 1 dl. Soseuta lantut.
  2. Yhdistä kaikki aineet keskenään. Tarkista maku ja paksuus. Lisää mausteita ja keitinlientä tarvittaessa.
  3. Kaada voideltuun uunivuokaan (1 1/2 l). Ripottele pinnalle korppujauhoja ja voinokareet. Tee pintaan lusikalla kuvioita.
  4. Kypsennä 175 asteessa n. 2 h. Tarjoa jouluisten liharuokien lisäkkeenä.
  5. Gluteeniton lanttulaatikko

  6. Saat lanttulaatikosta gluteenittoman vaihtamalla korppujauhot gluteenittomiksi korppujauhoiksi.
Vinkki

Vinkki

Varo liikaa maustamista. Etenkin muskottipähkinän maku voimistuu kypsennyksen aikana. Laatikon voi valmistaa myös etukäteen ja pakastaa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
115 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
10 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g
Kalsium
47 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›