Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Lehtikaalisalaatti

Lehtikaali sopii mainosti myös kylmiin salaatteihin. Se kannattaa käyttää ensin kuitenkin pannulla, ennen salaatin kokoamista. Salaatissa oleellista on myös sen kanssa tarjottava pestovaahtokastike.

Lehtikaalisalaatti
Lehtikaalisalaatti

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 200 g lehtikaalia
  • 1 iso (150 g) porkkana
  • 2 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 0 kg suolaa myllystä
  • 50 g retiisiä
  • 0 kg tuoretta basilikaa

Pestovaahtokastike

  • 2 dl
    Valio Keittiön vispikermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 2 tl väkiviinaetikkaa
  • 2 tl sokeria
  • 1 rkl vihreää pestoa
  • ¼ tl suolaa

Ohje

  1. Pese lehtikaali huolellisesti. Ravista tai linkoa kuivaksi. Poista lehtiruodit. Leikkaa lehdet suikaleiksi.
  2. Vuole porkkanasta kuorimaveitsellä lastuja.
  3. Kuumenna rasva isossa paistokasarissa tai wok-pannussa. Paista lehtikaalia kahdessa erässä sekoitellen (n. 5 min). Lisää paistamisen loppuvaiheessa joukkoon porkkanalastut. Nosta sivuun, mausta kevyesti suolalla ja jäähdytä.
  4. Lisää lehtikaali-porkkanasalaatti laakealle vadille tai isoon kulhoon. Lisää joukkoon ohuiksi viipaleiksi leikatut retiisit.
  5. Lusikoi pinnalle pestovaahtokastiketta tai tarjoa se erikseen. Koristele salaatti halutessasi tuoreella basilikalla.

Pestovaahtokastike

  1. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon loput raaka-aineet ja jatka vaahdottamista, kunnes ainekset ovat sekoittuneet ja rakenne on pehmeää vaahtoa.

Vinkki

Lehtiruodit ovat myös syötäviä. Ne voi hienontaa ja lisätä vaikka keittoon tai jauhelihakastikkeen joukkoon. Ne vaativat n. 10 min kypsennysajan.

Vihreän peston sijaan voit käyttää myös punaista pestoa. Myös peston määrää voi lisätä n. 1/2 rkl vahvemman värin ja maun saamiseksi.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 178 kcal
Proteiini 2,1 g
Hiilihydraatti 4,8 g
Rasva 16,6 g
Tyydyttynyt rasva 7,3 g
Ravintokuitu 1,4 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
  • tuoretta basilikaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search