Lehtikaalisalaatti

Lehtikaalisalaatti

25 min
keskitaso
183 kcal / 100g
0
0

Lehtikaali sopii mainosti myös kylmiin salaatteihin. Se kannattaa käyttää ensin kuitenkin pannulla, ennen salaatin kokoamista. Salaatissa oleellista on myös sen kanssa tarjottava pestovaahtokastike.

Ainekset

6 annosta
200 g
lehtikaalia
1 iso (150 g)
porkkana
2 rkl
suolaa myllystä
50 g
retiisiä
tuoretta basilikaa

Pestovaahtokastike

2 dl
2 tl
väkiviinaetikkaa
2 tl
sokeria
1 rkl
vihreää pestoa
¼ tl
suolaa

Ohje

  1. Pese lehtikaali huolellisesti. Ravista tai linkoa kuivaksi. Poista lehtiruodit. Leikkaa lehdet suikaleiksi.
  2. Vuole porkkanasta kuorimaveitsellä lastuja.
  3. Kuumenna rasva isossa paistokasarissa tai wok-pannussa. Paista lehtikaalia kahdessa erässä sekoitellen (n. 5 min). Lisää paistamisen loppuvaiheessa joukkoon porkkanalastut. Nosta sivuun, mausta kevyesti suolalla ja jäähdytä.
  4. Lisää lehtikaali-porkkanasalaatti laakealle vadille tai isoon kulhoon. Lisää joukkoon ohuiksi viipaleiksi leikatut retiisit.
  5. Lusikoi pinnalle pestovaahtokastiketta tai tarjoa se erikseen. Koristele salaatti halutessasi tuoreella basilikalla.
  6. Pestovaahtokastike

  7. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon loput raaka-aineet ja jatka vaahdottamista, kunnes ainekset ovat sekoittuneet ja rakenne on pehmeää vaahtoa.

Vinkki

* Lehtiruodit ovat myös syötäviä. Ne voi hienontaa ja lisätä vaikka keittoon tai jauhelihakastikkeen joukkoon. Ne vaativat n. 10 min kypsennysajan.* Vihreän peston sijaan voit käyttää myös punaista pestoa. Myös peston määrää voi lisätä n. 1/2 rkl vahvemman värin ja maun saamiseksi.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
183 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
17 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
58 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)