
Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Yhteensä
40 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- 500 g maa-artisokkia
- 1-2 (200 g) jauhoista perunaa, esim. Rosamunda
- 1 iso (150 g) sipuli
- 1 valkosipulin kynsi
-
30 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 7-8 dl vettä
- 1 laakerinlehti
- mustapippuria myllystä
- ripaus muskottipähkinää
-
1 prk (2,5 dl)
Valio ruokakermaa Kolme juustoaLaktoositon Valio Keittiön ruokakerma kolme juustoa sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Se kestää hyvin…
- ½ dl tuoretta persiljaa
-
1 dl
Valio kahvimaitoaValio kahvimaito laktoositon on kahvin paras kaveri niin vaahdotettuna kuin sellaisenaan. Se on kehitetty yhdessä…
- 500 g maa-artisokkia
- 1-2 (200 g) jauhoista perunaa, esim. Rosamunda
- 1 iso (150 g) sipuli
- 1 valkosipulin kynsi
- 30 g Valio Eila® voita
- 7-8 dl vettä
- 1 laakerinlehti
- mustapippuria myllystä
- ripaus muskottipähkinää
- 1 prk (2,5 dl) Valio ruokakermaa Kolme juustoa
- ½ dl tuoretta persiljaa
- 1 dl Valio kahvimaitoa
Jaa resepti
Ohje
- Kuori ja paloittele maa-artisokat ja perunat. Laita ne kylmään veteen, etteivät tummu. Kuori ja hienonna sipulit.
- Mittaa voi kattilaan. Kuullota siinä sipulit, kunnes pehmeitä. Lisää kattilaan maa-artisokat ja perunat.
- Lisää vesi ja laakerinlehti.
- Keitä kypsiksi kannen alla. Poista laakerinlehti.
- Soseuta sauvasekoittimella. Lisää mustapippuria ja muskottipähkinää. Lisää ruokakerma. Kuumenna kiehuvaksi. Tarkista maku, lisää tarvittaessa n. 1/4 tl suolaa. Lisää hienonnettu persilja.
- Kuumenna pienessä kattilassa kahvimaito. Vatkaa se samalla vaahdoksi esim. sähkövatkaimella. Lisää maitovaahtoa keiton päälle juuri ennen tarjoilua.
- Tarjoa alkukeittona (6 annosta) tai pääruokana (4 annosta) esim. poronpaisti- tai palvikinkkuleikkeellä päällystetyn ruisleivän kera.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
53 kcal
Proteiini
1,1 g
Hiilihydraatti
5,5 g
Rasva
2,6 g
Tyydyttynyt rasva
1,5 g
Ravintokuitu
1,3 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- mustapippuria myllystä
- muskottipähkinää
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.