Linssikeitto

Linssikeitto

Tästä annoksesta riittää syötävää useammaksikin kerraksi. Ota vaikka mukaan evääksi töihin. Nauti lisäksi raejuustoa.

50 min
keskitaso
59 kcal / 100g
14
13

Ainekset6 annosta

6 annosta
1 - 2 rkl
1
iso sipuli
2
valkosipulin kynttä
2 tl
kurkumaa
1 tl
inkivääriä
2 tlk (à 400 g)
tomaattimurskaa
8 dl
vettä
2 dl
2
kanaliemikuutiota
3 dl
punaisia linssejä
2
perunaa
½ mm
cayennepippuria
2 dl
½ tl
suolaa

Ohje

  1. Sulata voi kattilassa. Lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Kuullota. Lisää kurkuma ja inkivääri. Anna kiehua hetken aikaa.
  2. Lisää tomaattimurska, vesi, omenamehu ja liemikuutiot.
  3. Huuhdo linssit siivilässä kylmällä, juoksevalla vedellä. Leikkaa perunat pieniksi kuutioiksi. Lisää ne sekä linssit kattilaan. Keitä välillä sekoittaen 30 - 40 min.
  4. Mausta pienellä ripauksella cayennepippuria. Lisää ruokakerma. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa.
  5. Tarjoile raejuuston kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
59 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
7 g
Rasva
2 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g
Kalsium
15 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)