Lohkoperunat ja sillisalsa

Lohkoperunat ja sillisalsa

20 min
helppo
148 kcal / 100g
1
0

Helppo ja maukas sillisalsa maistuu lohkoperunoiden kanssa, mutta kokeile myös vaikka uuniperunan täytteenä.

Ainekset

2 annosta
1 pussi (400 g)
pakastettuja lohkoperunoita
1/2 - 1 dl
parmesaania

Sillisalsa

1 (80 g)
matjessillifilee
1 (iso)
hapahko omena
50 g (n. 1 dl)
purjoa hienonnettuna
1 prk (200 g)

Ohje

  1. Valmista ensin salsa: Huuhdo sillifilee kylmällä vedellä. Valuta tai kuivaa talouspaperilla. Leikkaa filee veitsellä aivan pieniksi kuutioiksi, samoin kuorittu omena. Halkaise ja huuhtele purjo hyvin, hienonna. Yhdistä crème fraîcheen muut aineet
  2. Levitä lohkoperunat uunivuokaan tai -pellille leivinpaperille vieriviereen.
  3. Kypsennä perunoita uunissa 225 asteessa 5 min. Höylää parmesaanista sillä aikaa juustohöylällä lastuja. Ripota ne perunoille. Kypsennä vielä 15 min. Sekoita 1 - 2 kertaa kypsennyksen aikana.
  4. Tarjoa perunoita sillisalsan ja salaatin kanssa.

Vinkki

* Korvaa sillifilee 150 - 200 grammalla perattua savukalaa

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
148 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
13 g
Rasva
9 g
Suola
1,0 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
64 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)