Makaronilaatikko sipulikeittoaineksilla

Makaronilaatikko sipulikeittoaineksilla

Itse tehty makaronilaatikko on monien lempiruokaa. Saat makaronilaatikkoon helposti makua sipulikeittoaineksilla.

1 h 30 min
helppo
176 kcal / 100g
5
8

Ainekset4 annosta

4 annosta
5 dl (250 g)
makaronia
400 g
vähärasvaista naudan jauhelihaa
1
sipuli pieninä kuutioina
1 rkl
1 pussi (56 g)
ranskalaista sipulikeittoainesta
½ tl
pippurisekoitusta
2 prk (à 2 dl)
1 dl
pastan keitinvettä

Pinnalle

paprikaa tai tomaattia kuutioituna

Tarjoiluun

ketsuppia tai sokeroitua puolukkasurvosta

Ohje

  1. Aloita makaronilaatikon valmistaminen keittämällä makaronit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhdo siivilässä kylmällä vedellä. Valuta. Kaada makaronit laakeahkoon uunivuokaan.
  2. Ruskista jauheliha (ja sipulikuutiot) pannulla Oivariini rasvassa. Nosta pannu levyltä, anna jäähtyä hetken. Sekoita joukkoon sipulikeittoainekset ja pippurisekoitus.
  3. Lisää jauhelihaseos, ruokakerma ja keitinvesi makaronin joukkoon, sekoita. Leikkaa pieni paprika tai 1 - 2 tomaattia kuutioiksi. Lisää ne makaronilaatikon pinnalle väriä antamaan.
  4. Paista makaronilaatikkoa 175 asteessa n. 50 min.
  5. Tarjoa makaronilaatikko ketsupin tai puolukkasurvoksen kanssa.
Jälkeen
Letut
1 h 30 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
176 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
16 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g
Kalsium
22 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›