Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Makaronilaatikko sipulikeittoaineksilla

Itse tehty makaronilaatikko on monien lempiruokaa. Saat makaronilaatikkoon helposti makua sipulikeittoaineksilla.

Makaronilaatikko sipulikeittoaineksilla
Makaronilaatikko sipulikeittoaineksilla

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 5 dl (250 g) makaronia
  • 400 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
  • sipuli pieninä kuutioina
  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1 pussi (56 g) ranskalaista sipulikeittoainesta
  • ½ tl pippurisekoitusta
  • 2 prk (à 2 dl)
    Valio ruokakermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon
  • 1 dl pastan keitinvettä

Pinnalle

  • 0 kg paprikaa tai tomaattia kuutioituna

Tarjoiluun

  • 0 kg ketsuppia tai sokeroitua puolukkasurvosta

Ohje

  1. Aloita makaronilaatikon valmistaminen keittämällä makaronit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhdo siivilässä kylmällä vedellä. Valuta. Kaada makaronit laakeahkoon uunivuokaan.
  2. Ruskista jauheliha (ja sipulikuutiot) pannulla Oivariini rasvassa. Nosta pannu levyltä, anna jäähtyä hetken. Sekoita joukkoon sipulikeittoainekset ja pippurisekoitus.
  3. Lisää jauhelihaseos, ruokakerma ja keitinvesi makaronin joukkoon, sekoita. Leikkaa pieni paprika tai 1 - 2 tomaattia kuutioiksi. Lisää ne makaronilaatikon pinnalle väriä antamaan.
  4. Paista makaronilaatikkoa 175 asteessa n. 50 min.
  5. Tarjoa makaronilaatikko ketsupin tai puolukkasurvoksen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 174 kcal
Proteiini 8,8 g
Hiilihydraatti 15,5 g
Rasva 8,4 g
Tyydyttynyt rasva 4,1 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • paprikaa
  • ketsuppia
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search