Maksalaatikko

Maksalaatikko
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Maksalaatikko

Maksalaatikko

Maksalaatikko on useimmille tuttu einesruokana. Sen valmistaminen on kuitenkin helppoa ja lopputulos palkitsee maksalaatikon ystävän. Itse tekemällä maksan määrää ja maun voimakkuutta on helppo muunnella. Pitkää raaka-aine listaa ei kannata säikähtää, sillä useimmat raaka-aineet kuuluvat kotikeittiöiden perusaineksiin.

Valmistusaika

Työaika
20 min
uunissa
1 h
Yhteensä
1 h 20 min

Vaikeustaso

Kokenut kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

55 arvostelua

Ainekset6 annosta

6 annosta
1 ½ dl
puuroriisiä
5 dl
vettä
2
sipulia
2 rkl
3 dl
2 dl
300 g
jauhettua maksaa
1 dl
rusinoita
1
kananmuna
3 rkl
siirappia
1 tl
suolaa
½ tl
valkopippuria
½ tl
inkivääriä
1 tl
meiramia

Ohje

  1. Keitä riisiä suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä n. 10 min.
  2. Kuullota hienonnetut sipulit voissa.
  3. Yhdistä kaikki ainekset ja sekoita tasaiseksi, vellimäisen löysäksi seokseksi. Kaada seos voideltuun (n. 2,5 l:n vetoiseen) uunivuokaan.
  4. Kypsennä 200 asteessa n. 1 t.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
131 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
11 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›