Maltaiset suklaamuffinssit

Maltaiset suklaamuffinssit

1 h 45 min
keskitaso
322 kcal / 100g
2
0

Tumma olut antaa suklaamuffinsseille upean syvän ruskean värin ja maltaisen aromin. Muffinit ovat todella meheviä ja ne säilyvät hyvin useamman päivän. Vaniljainen tuorejuustokuorrutus kruunaa leivonnaisen.

Ainekset

12 kpl
2 dl
tummaa olutta , esim. Guinness
150 g
taloussuklaata
100 g
1 ½ dl
sokeria
2
kananmunaa
2 ½ dl
vehnäjauhoja
1 ½ tl
ruokasoodaa

Kuorrutus

2 rasiaa (à 200 g)
1 dl
½ dl
tomusokeria
elintarvikeväriä

Ohje

  1. Mittaa olut kattilaan. Laita kuumenemaan keskilämmölle. Rouhi puolet suklaasta ja laita se sivuun odottamaan. Lisää kattilaan loppu suklaa ja paloiteltu voi. Sekoittele, kunnes seos on tasaista.
  2. Vatkaa joukkoon sokeri ja munat. Yhdistä jauhot ja sooda keskenään ja sihtaa taikinaan. Sekoita taikina kevyesti tasaiseksi. Kääntele joukkoon lopuksi suklaarouhe. Valmis taikina on löysän lettutaikinan paksuista.
  3. Kaada taikina muffinivuoilla vuorattuihin muffinipellin syvennyksiin.
  4. Paista uunin ala-/keskiosassa 200 asteessa n. 15 min tai kunnes kypsiä.
  5. Valmista kuorrutus. Mittaa aineet kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi. (Värjää vaahtoa halutessasi tipalla elintarvikeväriä.)
  6. Pursota tai lusikoi kuorrutus jäähtyneiden muffinssien päälle.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
322 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
31 g
Rasva
19 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
19 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)