Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
40 min
Yhteensä
1 h 40 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
4.67
tähteä viidestä
3 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaKakkupohja
- 4 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Raparperihilloke
- 2 dl fariinisokeria
-
3-4 rkl
Valio Hedelmätarha® omenatäysmehua luomuValio Hedelmätarha® luomuomenatäysmehu on lempeän raikas aloitus päivälle! Laadukas, väriltään utuinen "cloudy" täysmehu luomuomenoista.
- 12 dl (600 g) raparperipaloja
Täyte
-
1 prk (3,3 dl)
Valio Keittiön kuohukermaa laktoositonValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
2 prk (à 200 g)
Valio Keittiön maustettua rahkaa vaniljaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
Voit kokeilla myös:- 2 prk (à 200 g) Valio maustettua rahkaa mansikka
- 200 g mansikoita
- 1 annos raparperihilloketta
Kostutukseen
-
1 dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
Koristeluun
- 300 g mansikoita
Jaa resepti
Ohje
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Lisää kuivat aineet seoksena siivilän läpi. Sekoita. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 2 1/2 litran kakkuvuokaan.
- Paista uunin alaosassa 175 asteessa n. 40 min tai kunnes kypsä ja irtoaa reunoista. Kumoa pohja hieman jäähtyneenä.
- Valmista raparperihilloke: Laita teräskattilaan fariinisokeri ja omenatäysmehu. Kiehauta. Lisää raparperipalat. Keitä hiljalleen kunnes ne pehmiävät. Jäähdytä. Valuta siivilässä ylimääräinen neste pois. Voit käyttää sen juomana, laimenna vedellä sopivaksi.
- Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Lisää rahka. Leikkaa mansikat ohuiksi viipaleiksi.
- Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen osaan.
- Kostuta pohjalevyt sitä mukaa, kun kokoat kakkua. Laita väleihin raparperihilloketta ja mansikkaviipaleita sekä 2/3 rahkaseoksesta. Lusikoi loput rahkaseoksesta kakun päälle. Koristele mansikoilla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia 156 kcalProteiini 2,8 gHiilihydraatti 22,3 gRasva 5,7 gTyydyttynyt rasva 3,1 gRavintokuitu 0,9 gSuola 0,1 gTiedot ovat suuntaa antavia.Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissaKysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.