Mansikka-raparperikakku

Mansikka-raparperikakku

1 h 40 min
keskitaso
163 kcal / 100g
1
1

Kesäinen täytekakku kätkee sisälleen kesän makeimmat mansikat ja hapokkaan raparperin. Tätä makuparia on vaikea vastustaa.

Ainekset

12 annosta

Kakkupohja

4
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
1 dl
vehnäjauhoja
1 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Raparperihilloke

2 dl
fariinisokeria
3 - 4 rkl
12 dl
raparperipaloja

Täyte

1 prk (3,3 dl)
2 prk (à 200 g)
4 dl
mansikoita
1 annos
raparperihilloketta

Kostutukseen

1 dl

Koristeluun

6 dl
mansikoita

Ohje

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Lisää kuivat aineet seoksena siivilän läpi. Sekoita. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 2 1/2 litran kakkuvuokaan.
  2. Paista uunin alaosassa 175 asteessa n. 40 min tai kunnes kypsä ja irtoaa reunoista. Kumoa pohja hieman jäähtyneenä.
  3. Valmista raparperihilloke: Laita teräskattilaan fariinisokeri ja omenatäysmehu. Kiehauta. Lisää raparperipalat. Keitä hiljalleen kunnes ne pehmiävät. Jäähdytä. Valuta siivilässä ylimääräinen neste pois. Voit käyttää sen juomana, laimenna vedellä sopivaksi.
  4. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Lisää rahka. Leikkaa mansikat ohuiksi viipaleiksi.
  5. Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen osaan.
  6. Kostuta pohjalevyt sitä mukaa, kun kokoat kakkua. Laita väleihin raparperihilloketta ja mansikkaviipaleita sekä 2/3 rahkaseoksesta. Lusikoi loput rahkaseoksesta kakun päälle. Koristele mansikoilla.

Vinkki

Lisää halutessasi ohut kiille mansikoiden pintaan:Kuumenna kattilassa 1 dl punaista mehua kiehuvaksi. Lisää 1/2 dl hyytelösokeria. Sekoita varoen, jotta mehuseos ei vaahtoa, kiehauta. Jäähdytä seosta n. 3 min. Sivele seos esim. pullasudilla mansikoiden päälle.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
163 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
23 g
Rasva
6 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
52 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)