
Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
40 min
Yhteensä
1 h 40 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
4.67
tähteä viidestä
3 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaKakkupohja
- 4 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Raparperihilloke
- 2 dl fariinisokeria
-
3-4 rkl
Valio omenatäysmehuaValio omenatäysmehu raikastaa aamun kuin aamun ja maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100…
- 12 dl (600 g) raparperipaloja
Täyte
-
1 prk (3,3 dl)
Valio kuohukermaaValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
-
2 prk (à 200 g)
Valio maustettua rahkaa vaniljaValio maustettu rahka vanilja sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
-
2 prk (à 200 g) Valio maustettua rahkaa mansikka
Voit kokeilla myös -
- 200 g mansikoita
- 1 annos raparperihilloketta
Kostutukseen
-
1 dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
Koristeluun
- 300 g mansikoita
Jaa resepti
Ohje
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Lisää kuivat aineet seoksena siivilän läpi. Sekoita. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 2 1/2 litran kakkuvuokaan.
- Paista uunin alaosassa 175 asteessa n. 40 min tai kunnes kypsä ja irtoaa reunoista. Kumoa pohja hieman jäähtyneenä.
- Valmista raparperihilloke: Laita teräskattilaan fariinisokeri ja omenatäysmehu. Kiehauta. Lisää raparperipalat. Keitä hiljalleen kunnes ne pehmiävät. Jäähdytä. Valuta siivilässä ylimääräinen neste pois. Voit käyttää sen juomana, laimenna vedellä sopivaksi.
- Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Lisää rahka. Leikkaa mansikat ohuiksi viipaleiksi.
- Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen osaan.
- Kostuta pohjalevyt sitä mukaa, kun kokoat kakkua. Laita väleihin raparperihilloketta ja mansikkaviipaleita sekä 2/3 rahkaseoksesta. Lusikoi loput rahkaseoksesta kakun päälle. Koristele mansikoilla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
156 kcal
Proteiini
2,8 g
Hiilihydraatti
22,3 g
Rasva
5,7 g
Tyydyttynyt rasva
3,1 g
Ravintokuitu
0,9 g
Suola
0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa