Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Meksikolainen papupaistos

Kypsennetyistä säilykepavuista ja cheddarin makuisesta sulatejuustosta syntyy maukasta meksikolaista ruokaa. Nachoksista syntyy maukas pohja ja kansi paistokselle.

Meksikolainen papupaistos

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 tlk (400/240 g) pintopapuja, säilyke, esim. Biona
  • 1 prk (185/170 g) mustapapuja, kypsiä, esim. go green
  • ½ (150 g) purjoa
  • 2 tomaattia
  • 1 tlk (400 g) valkoisia papuja tomaattikastikkeessa, esim. Heinz
  • 1 prk (250 g)
    Valio Koskenlaskija® Ruoka & Dippiä jalapeno-cheddar
    Valio Koskenlaskija® Ruoka & Dippi jalapeno-cheddar on juustokastike, jota voit käyttää kylmänä tai kuumana. Se…
    Valio Koskenlaskija® Ruoka & Dippi e250 g jalapeno-cheddar laktoositon
  • 3 valkosipulinkynttä
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • ½ tl suolaa
  • 2 tl limetti- tai sitruunamehua, mielellään tuorepuristettua
  • 50 g nachoja

Pinnalle

  • 50 g nachoja
  • ½ pussi (à 150 g)
    Valio mozzarella raastetta
    Valio mozzarella juustoraaste on hyvä valinta silloin, kun haluat maukkaan ja herkullisen venyvän lopputuloksen pizzaan,…
    Valio mozzarella e150 g raaste

Ohje

  1. Huuhtele pinto- ja mustapavut siivilässä juoksevalla kylmällä vedellä. Jätä valumaan.
  2. Hienonna puhdistettu purjo. Kuutioi tomaatit.
  3. Kaada pavut tomaattikastikkeessa kattilaan. Sekoita joukkoon purjo, tomaatit, pinto- ja mustapavut ja Koskenlaskija. Mausta hienonnetulla valkosipulilla, mustapippurilla ja suolalla. Anna kiehua ilman kantta 10 min. Lisää sitrusmehu.
  4. Levitä nachokset (voit murentaa niitä hieman pienemmiksi paloiksi) uunivuoan (n. 30 x 20 cm) pohjalle. Kaada päälle papumuhennos.
  5. Ripottele pinnalle kevyesti murskatut nachokset ja juustoraaste. Kypsennä uunin keskiosassa 225 asteessa 15 min. Nosta paistamisen loppuvaiheessa hetkeksi uunin yläosaan kauniin paistopinnan saamiseksi.
  6. Tarjoa lisukeruokana paistetun lihan, kalan tai broilerin kanssa tai pääruokana guacamolen, tomaattisalsan ja smetanan kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 156 kcal
Proteiini 8,9 g
Hiilihydraatti 13,5 g
Rasva 6,2 g
Tyydyttynyt rasva 3 g
Ravintokuitu 5,3 g
Suola 0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.