Mille feuille

Mille feuille

30 min
helppo
255 kcal / 100g
3
1

Mille feuille eli tuhatlehtinen on klassinen ranskalainen leivonnainen, jonka nimi juontuu leivoksen useista kerroksista ja lehtevästä taikinasta. Mille feuille kannattaa koota juuri ennen tarjoilua.

Ainekset

6 annosta
2
voitaikinalevyä
kananmunaa
1 tl
sokeria
1 tl
appelsiinin kuorta

Täyte

1 rasia (200 g)
1 dl
200 g
tuoreita vadelmia

Pinnalle

tomusokeria

Ohje

  1. Sulata voitaikinalevyt. Sekoita muna, sokeri ja appelsiinin kuoriraaste. Voitele voitaikinalevyt munaseoksella. Paista uunissa 225 asteessa n. 15 min, kunnes levyt ovat kauttaaltaan kypsät.
  2. Vaahdota tuorejuusto ja kerma. Leikkaa voitaikinalevyt vaakasuoraan kahtia. Jaa tuorejuustotäyte molempien levyjen pohjaosien päälle. Asettele vadelmat vaahdon päälle.
  3. Nosta pohjat päällekkäin. Laita toinen kansiosista päällimmäiseksi. Sirottele pinnalle tomusokeria.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
255 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
15 g
Rasva
20 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
51 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)