Siirry sisältöön
Moskovan pata

Moskovan pata

Moskovan pata on tuhti ja maukas lihapata, joka saa makua mm. suolakurkuista, smetanasta ja AURA juustosta. Tämän klassikkopadan ohjeen julkaisi ensimmäisenä ruokatoimittaja Mysi Lahtinen 1990-luvun alussa.

Moskovan pata

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 kg naudan ulko- tai sisäpaistia
  • 2 sipulia
  • 2-3  valkosipulin kynttä
  • 2 rkl (30 g)
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 3 venäläistä suolakurkkua kuutioina
  • 1 tl paprikajauhetta
  • ¼ tl cayennepippuria
  • ½ tl suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • 1 rkl hunajaa
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 1 lihaliemikuutio
  • 7 dl vettä
  • 1 pala (170 g)
    Valio AURA® juustoa
    On vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
    Valio AURA® e170 g pala
  • 1 prk (120 g)
    Valio smetanaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio smetana 120 g laktoositon

Ohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta.
  2. Hienonna sipulit ja kuullota voissa padan pohjalla. Lisää ¾ kurkkukuutioista. Säästä loput ruoan koristeluun. Sekoita pataan mausteet. Anna hautua miedolla lämmöllä.
  3. Leikkaa liha kuutioiksi. Ruskista palat rasvassa pannulla 2 erässä. Siirrä ruskistuneet lihat pataan.
  4. Ripottele lihojen päälle vehnäjauhot. Sekoita. Lisää pataan liemikuutio sekä vesi. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää paloiteltu AURA sekä smetana. Sekoita.
  5. Anna padan hautua hiljaa poreillen 1-1 ½ tuntia. Sekoita välillä hauduttamisen aikana. Voit kypsentää padan myös 175-asteisessa uunissa noin 1 ½ tuntia.
  6. Viimeistele pata ennen tarjoilua lopuilla suolakurkkukuutioilla. Tarjoile keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 108 kcal
Proteiini 10,5 g
Hiilihydraatti 2,2 g
Rasva 6,3 g
Tyydyttynyt rasva 3,5 g
Ravintokuitu 0,3 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search