Moskovan pata

Moskovan pata
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Moskovan pata

Moskovan pata

Moskovan pata on tuhti ja maukas lihapata, joka saa makua mm. suolakurkuista, smetanasta ja AURA juustosta. Tämän klassikkopadan ohjeen julkaisi ensimmäisenä ruokatoimittaja Mysi Lahtinen 1990-luvun alussa.

Valmistusaika

Työaika
15 min
uunissa
1 h 30 min
Yhteensä
1 h 45 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
2424 arvostelua

Ainekset6 annosta

6 annosta
1 kg
naudan ulko- tai sisäpaistia
2
sipulia
2 - 3
valkosipulin kynttä
2 rkl
3
venäläistä suolakurkkua kuutioina
1 tl
paprikajauhetta
¼ tl
cayennepippuria
½ tl
suolaa
mustapippuria myllystä
1 rkl
hunajaa
3 rkl
vehnäjauhoja
1
lihaliemikuutio
7 dl
vettä
1 pala (170 g)
1 prk (120 g)

Ohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta.
  2. Hienonna sipulit ja kuullota voissa padan pohjalla. Lisää ¾ kurkkukuutioista. Säästä loput ruoan koristeluun. Sekoita pataan mausteet. Anna hautua miedolla lämmöllä.
  3. Leikkaa liha kuutioiksi. Ruskista palat rasvassa pannulla 2 erässä. Siirrä ruskistuneet lihat pataan.
  4. Ripottele lihojen päälle vehnäjauhot. Sekoita. Lisää pataan liemikuutio sekä vesi. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää paloiteltu AURA sekä smetana. Sekoita.
  5. Anna padan hautua hiljaa poreillen 1-1 ½ tuntia. Sekoita välillä hauduttamisen aikana. Voit kypsentää padan myös 175-asteisessa uunissa noin 1 ½ tuntia.
  6. Viimeistele pata ennen tarjoilua lopuilla suolakurkkukuutioilla. Tarjoile keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
101 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.