
Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
12 h 30 min
Yhteensä
13 h 15 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni250°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 6 viipaletta isoa grahampaahtoleipää
Täyte
- 2 (600 g) munakoisoa
- 4 (500 g) vihreää paprikaa
- 3 liivatelehteä
-
2 prk (à 180 g)
Valio salaattijuustokuutioitaValio salaattijuustot ovat kotimainen ja raikas vaihtoehto salaattiin ja ruuanlaittoon. Salaattijuustoa käytetään fetan tapaan, sen…
Koristeluun
- ½ dl pinjansiemeniä
- 1 dl tuoretta persiljaa
- ½-1 rasiaa (à 250 g) kirsikkatomaatteja
- 0 kg tuoretta basilikaa
Jaa resepti
Ohje
- Leikkaa munakoisot ja paprikat pitkittäin puoliksi. Poista paprikoista siemenet.
- Paahda 250 asteessa n. 30 min, kunnes kasvisten kuoret alkavat tummua. Nosta uunista. Anna jäähtyä vähän. Irrota kuoret
- Liota liivatelehtiä 5 min kylmässä vedessä. Soseuta jäähtyneet kasvikset sauvasekoittimella. Lisää valutettu salaattijuusto. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.
- Purista vesi liivatelehdistä. Liuota ne kiehuvan kuumaan vesitilkkaan (1 rkl). Lisää liivateseos haaleana kasvisseoksen joukkoon sekoittaen. Anna täytteen hieman hyytyä, että sen voi levittää pohjalle.
- Leikkaa leivistä reunat ohuelti. Levitä viipaleet tiiviisti vierekkäin leivinpaperin päälle tarjottimelle.
- Levitä täyte pohjalle. Peitä tuorekelmulla, käytä apuna cocktailtikkuja. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
- Paahda pinjansiemenet keskilämmöllä, kuivalla pannulla koko ajan sekoitellen.Anna jäähtyä.
- Ripota leivoslevyn pintaan hienonnettua persiljaa. Jaa 24 osaan. Koristele leivospalat kirsikkatomaatin puolikkailla, pinjansiemenillä ja pienillä basilikan lehdillä.
- Tarjoa pikkusuolaisena tai kahvipöydän suolaisena palana.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
87 kcal
Proteiini
4,2 g
Hiilihydraatti
6,5 g
Rasva
4,3 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
2,1 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- tuoretta basilikaa