Siirry sisältöön
Munakoiso-paprikaleivokset

Munakoiso-paprikaleivokset

Munakoiso-paprikaleivokset ovat maukkaita tarjottavia juhlissa tai illanistujaisissa. Välimerelliset maut saavat kruunun paahdetuista pinjansiemenistä.

Munakoiso-paprikaleivokset

Ainesosat

palaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 6 viipaletta isoa grahampaahtoleipää

Täyte

  • 2  (600 g) munakoisoa
  • 4  (500 g) vihreää paprikaa
  • 3 liivatelehteä
  • 2 prk (à 180 g)
    Valio Keittiön salaattijuustokuutioita
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio salaattijuusto kuutiot 180 g laktoositon

Koristeluun

  • ½ dl pinjansiemeniä
  • 1 dl tuoretta persiljaa
  • ½-1 rasiaa (à 250 g) kirsikkatomaatteja
  • 0 kg tuoretta basilikaa

Ohje

  1. Leikkaa munakoisot ja paprikat pitkittäin puoliksi. Poista paprikoista siemenet.
  2. Paahda 250 asteessa n. 30 min, kunnes kasvisten kuoret alkavat tummua. Nosta uunista. Anna jäähtyä vähän. Irrota kuoret
  3. Liota liivatelehtiä 5 min kylmässä vedessä. Soseuta jäähtyneet kasvikset sauvasekoittimella. Lisää valutettu salaattijuusto. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.
  4. Purista vesi liivatelehdistä. Liuota ne kiehuvan kuumaan vesitilkkaan (1 rkl). Lisää liivateseos haaleana kasvisseoksen joukkoon sekoittaen. Anna täytteen hieman hyytyä, että sen voi levittää pohjalle.
  5. Leikkaa leivistä reunat ohuelti. Levitä viipaleet tiiviisti vierekkäin leivinpaperin päälle tarjottimelle.
  6. Levitä täyte pohjalle. Peitä tuorekelmulla, käytä apuna cocktailtikkuja. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
  7. Paahda pinjansiemenet keskilämmöllä, kuivalla pannulla koko ajan sekoitellen.Anna jäähtyä.
  8. Ripota leivoslevyn pintaan hienonnettua persiljaa. Jaa 24 osaan. Koristele leivospalat kirsikkatomaatin puolikkailla, pinjansiemenillä ja pienillä basilikan lehdillä.
  9. Tarjoa pikkusuolaisena tai kahvipöydän suolaisena palana.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 87 kcal
Proteiini 4,2 g
Hiilihydraatti 6,5 g
Rasva 4,3 g
Tyydyttynyt rasva 2 g
Ravintokuitu 2,1 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • tuoretta basilikaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search