Munakoiso-paprikaleivokset

Munakoiso-paprikaleivokset

13 h 15 min
keskitaso
98 kcal / 100g
2
2

Munakoiso-paprikaleivokset ovat maukkaita tarjottavia juhlissa tai illanistujaisissa. Välimerelliset maut saavat kruunun paahdetuista pinjansiemenistä.

Ainekset

24 palaa
6 viipaletta
isoa grahampaahtoleipää

Täyte

2 (600 g)
munakoisoa
4 (500 g)
vihreää paprikaa
3
liivatelehteä
2 prk (à 180 g)

Koristeluun

½ dl
pinjansiemeniä
1 dl
persiljaa
1/2 - 1 rasiaa (à 250 g)
kirsikkatomaatteja
tuoretta basilikaa

Ohje

  1. Leikkaa munakoisot ja paprikat pitkittäin puoliksi. Poista paprikoista siemenet.
  2. Paahda 250 asteessa n. 30 min, kunnes kasvisten kuoret alkavat tummua. Nosta uunista. Anna jäähtyä vähän. Irrota kuoret
  3. Liota liivatelehtiä 5 min kylmässä vedessä. Soseuta jäähtyneet kasvikset sauvasekoittimella. Lisää valutettu salaattijuusto. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.
  4. Purista vesi liivatelehdistä. Liuota ne kiehuvan kuumaan vesitilkkaan (1 rkl). Lisää liivateseos haaleana kasvisseoksen joukkoon sekoittaen. Anna täytteen hieman hyytyä, että sen voi levittää pohjalle.
  5. Leikkaa leivistä reunat ohuelti. Levitä viipaleet tiiviisti vierekkäin leivinpaperin päälle tarjottimelle.
  6. Levitä täyte pohjalle. Peitä tuorekelmulla, käytä apuna cocktailtikkuja. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
  7. Paahda pinjansiemenet keskilämmöllä, kuivalla pannulla koko ajan sekoitellen.Anna jäähtyä.
  8. Ripota leivoslevyn pintaan hienonnettua persiljaa. Jaa 24 osaan. Koristele leivospalat kirsikkatomaatin puolikkailla, pinjansiemenillä ja pienillä basilikan lehdillä.
  9. Tarjoa pikkusuolaisena tai kahvipöydän suolaisena palana.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
98 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
7 g
Rasva
5 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
77 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)