Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Mustikkapulla

Herkulliset mustikkapullat maistuvat perheen ja ystävien seurassa maitolasillisen tai kahvikupposen kera.

Mustikkapulla
Mustikkapulla

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pullataikina

  • 2½ dl vettä
  • 2½ rkl
    Valio rasvatonta maitojauhetta instant
    Monikäyttöinen Valio maitojauhe on aitoa maitoa kätevässä ja hyvin säilyvässä muodossa. Jauhe ei vaadi kylmäsäilytystä,…
    Valio rasvaton maitojauhe instant 400 g
  • 25 g hiivaa tai 1 pussi kuivahiivaa
  • 1¼ dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 kananmuna
  • 1 tl kardemummaa
  • 7½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl (100 g)
    Valio Oivariini® juoksevaa laktoositon
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon

Voiteluun

  • 0 kg kananmunaa

Täyte

  • 5 dl (300 g) mustikoita
  • 2 rkl perunajauhoja

Kypsille pullille

  • ½ dl sokeria

Tarjoiluun


Ohje

  1. Sekoita maitojauhe ja hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, suola sekä muna ja kardemumma. Lisää osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi. Alusta loput jauhot ja Oivariini taikinaan. Anna taikinan kohota liinan alla.
  2. Jaa kohonnut taikina 20 osaan. Pyöritä niistä pikkupullia. Laita ne leivinpaperille uunipellille. Kohota hyvin.
  3. Paina kohonneisiin pikkupulliin lasilla syvennys. Kasta lasin pohjaa välillä vehnäjauhoihin, ettei se tartu pullaan.Voitele pullien reunat munalla. Lisää mustikat. (Jos käytät pakastemustikoita, lisää jäisiin marjoihin ensin perunajauhot.)
  4. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 10 min tai kunnes kypsiä. Ripota sokeri pullien pinnalle vasta kun ne on otettu uunista.
  5. Tarjoa vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa.

Vinkki

Jos käytät kuivahiivaa, lämmitä neste 42 asteiseksi. Lisää kuivahiiva taikinaan jauhoihin sekoitettuna.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 234 kcal
Proteiini 5,3 g
Hiilihydraatti 35,7 g
Rasva 7,2 g
Tyydyttynyt rasva 2,1 g
Ravintokuitu 1,8 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • kananmunaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search