Mustikkapullat & muut perinteiset pullat

Mustikkapullat & muut perinteiset pullat

1 h 55 min
keskitaso
256 kcal / 100g
2
0

Vanhanajan maito sopii erityisen hyvin pullataikinaan. Ripaus rakkautta mausteeksi ja täydelliset pullat ovat valmiit.

Ainekset

18 kpl
2 ½ dl
25 g
hiivaa tai 1 pussi kuivahiivaa
1
kananmuna
1 dl
sokeria
1 tl
suolaa
2 tl
kardemummaa
n. 7 dl
vehnäjauhoja
100 g

Voiteluun

kananmunaa

Mustikkapulliin

5 - 6 dl
mustikoita
2 rkl
perunajauhoja

Paiston jälkeen

1 - 2 rkl
sokeria

Ohje

  1. Murenna tuore hiiva kädenlämpöiseen maitoon. (Jos käytät kuivahiivaa, ks. vinkki.) Sekoita. Lisää muna, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Lisää vähitellen loput jauhot taikinaan ja alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää pehmeä voi. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
  3. Jaa kohonnut taikina 18 osaan. Pyöritä niistä pikkupullia; käytä jauhoja apuna tarpeen mukaan. Laita pullat leivinpaperille kahdelle uunipellille. Kohota hyvin.
  4. Mustikkapullat

  5. Paina kohonneisiin pikkupulliin lasilla syvennys. Kasta lasin pohjaa välillä vehnäjauhoihin, ettei se tartu pullaan. Voitele pullien reunat munalla. Lisää syvennykseen n. 1 rkl mustikoita. (Jos käytät pakastemustikoita tai jos marjat ovat hyvin kosteita, sekoita jäisiin marjoihin ensin perunajauhoja 2 rkl / 6 dl mustikoita.) Ripota kypsennyksen jälkeen hiukan jäähtyneille mustikkapullille sokeria.
  6. Perinteiset pikkupullat

  7. Voitele kohonneet pullat munalla. Ripota halutessasi pinnalle mantelirouhetta tai raesokeria.
  8. Voisilmäpullat

  9. Voitele kohonneet pullat munalla. Paina sormella syvennys / kolo pullan keskelle. Lisää koloon n. 1 tl Valio voita + 1/2 tl sokeria + 1/2 tl vehnäjauhoja + 1 tl mantelirouhetta tässä järjestyksessä.
  10. Korvapuustit

  11. Kauli kohonneesta taikinasta suorakaiteen muotoinen levy. Levitä sille pehmeää voita. Ripota sen päälle sokeria ja kanelia. Kääri taikinalevy rullaksi pitkältä sivulta. Jätä saumakohta alapuolelle. Leikkaa rulla terävällä veitsellä vinottain paloiksi. Nosta palat pystyyn kapea kohta ylöspäin. Paina sormilla kapea kohta alas pöytään saakka. Näin leikkauspinnat nousevat ylös. Kohota liinan alla
  12. Paisto-ohje kaikille pikkupullille

  13. Paista pullat uunin keskiosassa 200 asteessa n. 10 min tai kunnes kypsiä. Paistoaika vaihtelee pullan koon mukaan.

Vinkki

* Jos käytät kuivahiivaa, lämmitä neste 42 asteiseksi. Lisää kuivahiiva taikinaan jauhoihin sekoitettuna.* Tee kaksinkertainen annos pullataikinaa. Leivo siitä erilaisia pullia, esim. mustikkapullia ja korvapuusteja. Korvapuustit, voisilmäpullat ja perinteiset pikkupullat voi pakastaa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
256 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
38 g
Rasva
8 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
37 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)