Muurinpohjaletut

Muurinpohjaletut
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Muurinpohjaletut

Muurinpohjaletut

Muurinpohjaletuissa maistuu kesä! Lettutaikina saa lisämakua ohrasta. Kokeile lettujen kanssa kermaista raparperi- tai suolaista kinkkutäytettä.

Valmistusaika

Työaika
35 min
tekeytyminen
30 min
Yhteensä
1 h 5 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

33 arvostelua

Ainekset16 isoa lettua

16 isoa lettua
3
kananmunaa
1 l
Valio Luomu™ vanhanajan täysmaitoa

tai 1 lValio Luomu™ maitoa
3 dl
vehnäjauhoja
2 dl
täysjyväohrajauhoja
1 rkl
sokeria
1 tl
suolaa
50 g
Valio Luomu™ voita sulatettuna

tai 0.5 dlValio Oivariini® juoksevaa

Ohje

  1. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa.
  2. Sekoita joukkoon maito.
  3. Lisää jauhot, sokeri, suola ja Oivariini tai sulatettu voi.
  4. Anna taikinan turvota n. 30 min.
  5. Paista taikinasta muurinpohjapannulla tai tavallisella paistinpannulla ohukaisia.
  6. Tarjoa niiden kanssa Kermaista raparperitäytettä, marjasurvosta ja/tai hilloa tai jäätelöä. Tarjoa lettujen kanssa myös suolaisia täytteitä, esim. Kinkkutäytettä tai lämmintä sienimuhennosta.
Vinkki

Vinkki

* Korvaa halutessasi ohrajauhot vehnäjauhoilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
155 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
18 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›