Muurinpohjaletut

Muurinpohjaletut

Muurinpohjaletuissa maistuu kesä! Lettutaikina saa lisämakua ohrasta. Kokeile lettujen kanssa kermaista raparperi- tai suolaista kinkkutäytettä.

1 h 5 min
helppo
155 kcal / 100g
6
10

Ainekset16 isoa lettua

16 isoa lettua
3
kananmunaa
1 l
Valio Luomu™ vanhanajan täysmaitoa
tai Valio Luomu™ maitoa
3 dl
vehnäjauhoja
2 dl
täysjyväohrajauhoja
1 rkl
sokeria
1 tl
suolaa
50 g
Valio Luomu™ voitasulatettuna
tai Valio Oivariini® juoksevaa

Ohje

  1. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa.
  2. Sekoita joukkoon maito.
  3. Lisää jauhot, sokeri, suola ja Oivariini tai sulatettu voi.
  4. Anna taikinan turvota n. 30 min.
  5. Paista taikinasta muurinpohjapannulla tai tavallisella paistinpannulla ohukaisia.
  6. Tarjoa niiden kanssa Kermaista raparperitäytettä, marjasurvosta ja/tai hilloa tai jäätelöä. Tarjoa lettujen kanssa myös suolaisia täytteitä, esim. Kinkkutäytettä tai lämmintä sienimuhennosta.

Vinkki

* Korvaa halutessasi ohrajauhot vehnäjauhoilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
155 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
18 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g
Kalsium
88 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)