Muurinpohjaletut

Muurinpohjaletut

1 h 5 min
helppo
155 kcal / 100g
6
10

Muurinpohjaletuissa maistuu kesä! Lettutaikina saa lisämakua ohrasta. Kokeile lettujen kanssa kermaista raparperi- tai suolaista kinkkutäytettä.

Ainekset

16 isoa lettua
3
kananmunaa
1 l
3 dl
vehnäjauhoja
2 dl
täysjyväohrajauhoja
1 rkl
sokeria
1 tl
suolaa
50 g

Ohje

  1. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa.
  2. Sekoita joukkoon maito.
  3. Lisää jauhot, sokeri, suola ja Oivariini tai sulatettu voi.
  4. Anna taikinan turvota n. 30 min.
  5. Paista taikinasta muurinpohjapannulla tai tavallisella paistinpannulla ohukaisia.
  6. Tarjoa niiden kanssa Kermaista raparperitäytettä, marjasurvosta ja/tai hilloa tai jäätelöä. Tarjoa lettujen kanssa myös suolaisia täytteitä, esim. Kinkkutäytettä tai lämmintä sienimuhennosta.

Vinkki

* Korvaa halutessasi ohrajauhot vehnäjauhoilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
155 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
18 g
Rasva
7 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
88 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (10)

Nimetön2.9.2018 kello 15:23
Jos haluaa oikeasti rapeita ja maistuvia lettuja, tee pelkästään hienolla vehnäjauholla !!
Nimetön11.8.2018 kello 17:40
Korvaa maitolitrasta 2 dl vichyvedellä, saat kauniin pitsireunan letuillesi, etenkin muurinpohjalla paistettaessa!
Nimetön20.5.2018 kello 15:42
toimii loistavasti myös suoraan navetasta haetulla tinkimaidolla <3