Pähkinäkakku

Pähkinäkakku
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Pähkinäkakku

Pähkinäkakku

Omenalla ja porkkanalla mehevöitetyt kakkupohjat saavat väliinsä pähkinäisen kanelikreemin. Kuorrutteessa maistuu kinuski. Tämä kakku on hyvä tehdä päivää ennen tarjoilua, sillä sen maku vain paranee viileässä tekeytyessä.

Valmistusaika

Työaika
30 min
jäähdytys
2 h
uunissa
25 min
Yhteensä
2 h 55 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset12 annosta

12 annosta
250 g
2 ½ dl
fariinisokeria
3
kananmunaa
4 ½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
jauhettua inkivääriä
1 tl
kardemummaa
1 rkl
leivinjauhetta
2
hapahkoa omenaa raastettuna
1
porkkana raastettuna

Täyte

1 prk (200 g)
1 ½ dl
pähkinärouhetta esim. pekaani, pistaasi, cashew
ripaus
sormisuolaa

Kuorrutus

1 rasia (200 g)
1 prk (2 dl)

Koristeluun

syötäviä kukkia
pähkinöitä

Ohje

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeri. Vatkaa joukkoon huoneenlämpöiset munat yksitellen.
  2. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi muna-sokeri-rasvavaahtoon. Sekoita kevyesti tasaiseksi.
  3. Sekoita lopuksi joukkoon raastetut omenat ja porkkana.
  4. Kaada taikina kahteen leivinpaperilla pohjustettuun Ø 20 cm:n irtopohjavuokaan. Paista uunin ala-/keskiosassa 175 asteessa n. 25 min.
  5. Anna pohjien jäähtyä.
  6. Sekoita kanelikreemiin rouhitut pähkinät ja ripaus sormisuolaa.
  7. Levitä pähkinäkreemi kakkupohjien väliin.
  8. Vaahdota tuorejuusto ja kerma yhdessä kuohkeaksi vaahdoksi. Levitä kakun pinnalle ja raunoille. Koristele syötävillä kukilla ja pähkinöillä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
342 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
31 g
Rasva
22 g
Tyydyttynyt rasva
11 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.