Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Pehmytjäätelö

Tässä on pehmis aikuiseen makuun! Kylmä makunautinto kardemumman ja vaniljan ystävälle. Pehmiksen rakenne syntyy parhaiten jäätelökoneella ja halutessaan massan voi pakastaa jäätelöksi asti.

Pehmytjäätelö
Pehmytjäätelö

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl
    Valio Keittiön vispikermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® vanilja tuorejuustoa
    Valio Viola® vanilja on lempeän vaniljainen tuorejuusto, joka sopii erinomaisesti leivontaan ja jälkiruokiin. Se sekoittuu…
    Valio Viola® e200 g vanilja tuorejuusto laktoositon
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • ½ dl glukoosisiirappia
  • 1 tl limetti- tai sitruunamehua
  • 4-6  vohvelikuoria (huom. sis. gluteenia)

Ohje

  1. Voit käyttää samoja vatkaimia, kun noudatat vaahdotusjärjestystä: Erottele keltuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota sitten kerma. Vatkaa keltuaiset ja loput raaka-aineet kulhossa kuohkeaksi.
  2. Yhdistä vaahdot nuolijalla kevyesti nostellen.
  3. Valmista pehmis jäätelökoneessa. Valmistuaika 20 - 25 min. koneen tehosta riippuen. Jos sinulla ei ole konetta, ks. VINKIT.
  4. Nostele valmis pehmismassa isolla tyllalla tai aukolla olevaan pursotinpussiin. Pursota vohvelitötteröihin. Voit tarjota pehmiksen myös annoskulhoista (esim. kahvikuppeihin), jolloin saat samalla gluteenittoman vaihtoehdon.
  5. Koristele halutessasi esim. strösseleillä.

VINKIT

  1. Voit valmistaa pehmiksen myös ilman jäätelökonetta. Laita jäätelömassa kulhossa pakastimeen. Anna kohmettua 2 - 3 t - sekoita pari kertaa sen aikana. Vaahdota lopuksi sähkövatkaimella. Jos seos on mennyt liian kovaksi, lisää joukkoon tilkka maitoa.
  2. Kaada pehmismassa pakastuksen kestävään rasiaan ja anna sen jäätyä jäätelöksi. Nosta jäätelö huoneenlämpöön hetkeksi ennen tarjoilua.
  3. Pehmiksen voi tarjota myös pakastamatta jälkiruokamoussena. Tällöin et tarvitse glukoosisiirappia, vaan voit makeuttaa sen kokonaan sokerilla. Sokerin kokonaismäärää voi hieman vähentää.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 283 kcal
Proteiini 4,8 g
Hiilihydraatti 19,3 g
Rasva 20,8 g
Tyydyttynyt rasva 11,5 g
Ravintokuitu 0 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search