Pehmytjäätelö

Pehmytjäätelö

45 min
keskitaso
285 kcal / 100g
9
13

Tässä on pehmis aikuiseen makuun! Kylmä makunautinto kardemumman ja vaniljan ystävälle. Pehmiksen rakenne syntyy parhaiten jäätelökoneella ja halutessaan massan voi pakastaa jäätelöksi asti.

Ainekset

4 annosta
2
kananmunaa
2 dl
1 rasia (200 g)
½ dl
sokeria
1 tl
kardemummaa
½ dl
glukoosisiirappia
1 tl
limetti- tai sitruunamehua
4 - 6 kpl
vohvelikuoria (huom. sis. gluteenia)

Ohje

  1. Voit käyttää samoja vatkaimia, kun noudatat vaahdotusjärjestystä: Erottele keltuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota sitten kerma. Vatkaa keltuaiset ja loput raaka-aineet kulhossa kuohkeaksi.
  2. Yhdistä vaahdot nuolijalla kevyesti nostellen.
  3. Valmista pehmis jäätelökoneessa. Valmistuaika 20 - 25 min. koneen tehosta riippuen. Jos sinulla ei ole konetta, ks. VINKIT.
  4. Nostele valmis pehmismassa isolla tyllalla tai aukolla olevaan pursotinpussiin. Pursota vohvelitötteröihin. Voit tarjota pehmiksen myös annoskulhoista (esim. kahvikuppeihin), jolloin saat samalla gluteenittoman vaihtoehdon.
  5. Koristele halutessasi esim. strösseleillä.
  6. VINKIT

  7. * Voit valmistaa pehmiksen myös ilman jäätelökonetta. Laita jäätelömassa kulhossa pakastimeen. Anna kohmettua 2 - 3 t - sekoita pari kertaa sen aikana. Vaahdota lopuksi sähkövatkaimella. Jos seos on mennyt liian kovaksi, lisää joukkoon tilkka maitoa.
  8. * Kaada pehmismassa pakastuksen kestävään rasiaan ja anna sen jäätyä jäätelöksi. Nosta jäätelö huoneenlämpöön hetkeksi ennen tarjoilua.
  9. * Pehmiksen voi tarjota myös pakastamatta jälkiruokamoussena. Tällöin et tarvitse glukoosisiirappia, vaan voit makeuttaa sen kokonaan sokerilla. Sokerin kokonaismäärää voi hieman vähentää.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
285 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
14 g
Rasva
23 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
42 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)