
Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
25 min
Yhteensä
45 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
3
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 2 kananmunaa
-
2 dl
Valio Eila® vispikermaaValio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® vanilja tuorejuustoaValio Viola® vanilja on lempeän vaniljainen tuorejuusto, joka sopii erinomaisesti leivontaan ja jälkiruokiin. Se sekoittuu…
- ½ dl sokeria
- 1 tl kardemummaa
- ½ dl glukoosisiirappia
- 1 tl limetti- tai sitruunamehua
- 4-6 vohvelikuoria (huom. sis. gluteenia)
Jaa resepti
Ohje
- Voit käyttää samoja vatkaimia, kun noudatat vaahdotusjärjestystä: Erottele keltuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota sitten kerma. Vatkaa keltuaiset ja loput raaka-aineet kulhossa kuohkeaksi.
- Yhdistä vaahdot nuolijalla kevyesti nostellen.
- Valmista pehmis jäätelökoneessa. Valmistuaika 20 - 25 min. koneen tehosta riippuen. Jos sinulla ei ole konetta, ks. VINKIT.
- Nostele valmis pehmismassa isolla tyllalla tai aukolla olevaan pursotinpussiin. Pursota vohvelitötteröihin. Voit tarjota pehmiksen myös annoskulhoista (esim. kahvikuppeihin), jolloin saat samalla gluteenittoman vaihtoehdon.
- Koristele halutessasi esim. strösseleillä.
VINKIT
- Voit valmistaa pehmiksen myös ilman jäätelökonetta. Laita jäätelömassa kulhossa pakastimeen. Anna kohmettua 2 - 3 t - sekoita pari kertaa sen aikana. Vaahdota lopuksi sähkövatkaimella. Jos seos on mennyt liian kovaksi, lisää joukkoon tilkka maitoa.
- Kaada pehmismassa pakastuksen kestävään rasiaan ja anna sen jäätyä jäätelöksi. Nosta jäätelö huoneenlämpöön hetkeksi ennen tarjoilua.
- Pehmiksen voi tarjota myös pakastamatta jälkiruokamoussena. Tällöin et tarvitse glukoosisiirappia, vaan voit makeuttaa sen kokonaan sokerilla. Sokerin kokonaismäärää voi hieman vähentää.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
283 kcal
Proteiini
4,8 g
Hiilihydraatti
19,3 g
Rasva
20,8 g
Tyydyttynyt rasva
11,5 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa