Pehtoorin perunaloora

Pehtoorin perunaloora

1 h 35 min
keskitaso
105 kcal / 100g
7
9

Pehtoorin perunaloora on yksi niistä monista Valio Koekeittiössä kehitetyistä ohjeista, jotka ovat saaneet erityisen suuren suosion kuluttajien ruokapöydissä.

Ainekset

5 annosta
300 g
vähärasvaista naudan jauhelihaa
1 iso
sipuli
1 rkl
½ tl
suolaa
½ tl
pippurisekoitusta
6 - 7
perunaa
1 - 2 dl
1 prk (200 g)
Valio raejuustoa
2 dl
Valio maitoa
2
kananmunaa
1 tl
suolaa

Ohje

  1. Ruskista jauheliha ja hienonnettu sipuli kevyesti rasvassa. Mausta suolalla ja pippurisekoituksella.
  2. Kuori ja viipaloi perunat ohuiksi viipaleiksi. Laita perunaviipaleet, jauheliha-sipuliseos, puolet juustoraasteesta ja raejuusto kerroksittain uunivuokaan.
  3. Sekoita maito ja munat. Mausta suolalla. Kaada munamaito vuokaan. Ripottele loppu juustoraaste pinnalle.
  4. Paista 200 asteessa n. 1 tunti tai kunnes perunat ovat kypsiä.
  5. Tarjoa puolukkasurvoksen tai ketsupin kanssa.

Vinkki

Käytä ruokaan perunoiden ja sipulin asemesta 1 pussillinen (500 g) peruna-sipulisekoitusta ja 250 g kasvissuikaleita. Korvaa munamaito 2 - 4 dl:lla Valio ruokakermaa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
105 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
5 g
Suola
0,9 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
80 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)