Persikka-vadelmatrifle

Persikka-vadelmatrifle

1 h 10 min
keskitaso
169 kcal / 100g
1
0

Englantilaista alkuperää oleva näyttävä trifle on saanut täytteekseen persikkaa ja vadelmaa sekä täyteläistä tuorejuusto-kermatäytettä.

Ainekset

15 annosta

Pohja

4
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
3 rkl
ohratärkkelystä
4 rkl
(karkeita) vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

1 tlk (410 / 235 g)
persikkaa sokeriliemessä
2 rasiaa (à 200 g)
½ dl
sitruunamehua
2 dl
tomusokeria
2 tl
vaniljasokeria
2 dl
2 dl
vadelmahilloa
2 pussia (à 200 g)
pakastevadelmia

Ohje

  1. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää siivilän läpi vaahtoon varovasti sekoittaen. Levitä taikina kevyesti voidellulla leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun.
  2. Paista 200 asteessa n. 10 min.
  3. Kumoa kypsä pohja sokerilla sirotetulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi. Leikkaa jäähtynyt pohja neljään osaan.
  4. Valmista täyte. Valuta persikat, ota liemi talteen. Viipaloi persikat. Sekoita tuorejuuston joukkoon sitruunamehu, sokerit ja pehmeäksi vaahdoksi vatkattu kerma.
  5. Kokoa jälkiruokakakku n. 12 cm korkuiseen, 2 - 2,5 litran lasimaljaan. Laita maljan pohjalle yksi pohjan paloista ja kostuta persikkaliemellä. Levitä päälle vadelmahilloa ja 1/4 tuorejuustoseoksesta sekä osa persikkaviipaleista ja vadelmista. Tee kolme samanlaista kerrosta.
  6. Koristele pinta persikkaviipaleilla ja vadelmilla sekä halutessasi sitruunamelissalla. Anna vetäytyä peitettynä jääkaapissa jonkin aikaa ennen tarjoilua.

Vinkki

Voit kostuttaa kakkulevyt halutessasi liköörillä tai konjakilla.Sivele päällimmäisen kerroksen persikkaviipaleet ja vadelmat hyytelösokerista tehtävällä kiilteellä, jos haluat.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
169 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
23 g
Rasva
7 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
29 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)