Persikka-vadelmatrifle

Persikka-vadelmatrifle
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Persikka-vadelmatrifle

Persikka-vadelmatrifle

Englantilaista alkuperää oleva näyttävä trifle on saanut täytteekseen persikkaa ja vadelmaa sekä täyteläistä tuorejuusto-kermatäytettä.

Valmistusaika

Työaika
1 h
uunissa
10 min
Yhteensä
1 h 10 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset15 annosta

15 annosta

Pohja

4
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
3 rkl
ohratärkkelystä
4 rkl
(karkeita) vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

1 tlk (410 / 235 g)
persikkaa sokeriliemessä
2 rasiaa (à 200 g)
½ dl
sitruunamehua
2 dl
tomusokeria
2 tl
vaniljasokeria
2 dl
2 dl
vadelmahilloa
2 pussia (à 200 g)
pakastevadelmia

Ohje

  1. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää siivilän läpi vaahtoon varovasti sekoittaen. Levitä taikina kevyesti voidellulla leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun.
  2. Paista 200 asteessa n. 10 min.
  3. Kumoa kypsä pohja sokerilla sirotetulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi. Leikkaa jäähtynyt pohja neljään osaan.
  4. Valmista täyte. Valuta persikat, ota liemi talteen. Viipaloi persikat. Sekoita tuorejuuston joukkoon sitruunamehu, sokerit ja pehmeäksi vaahdoksi vatkattu kerma.
  5. Kokoa jälkiruokakakku n. 12 cm korkuiseen, 2 - 2,5 litran lasimaljaan. Laita maljan pohjalle yksi pohjan paloista ja kostuta persikkaliemellä. Levitä päälle vadelmahilloa ja 1/4 tuorejuustoseoksesta sekä osa persikkaviipaleista ja vadelmista. Tee kolme samanlaista kerrosta.
  6. Koristele pinta persikkaviipaleilla ja vadelmilla sekä halutessasi sitruunamelissalla. Anna vetäytyä peitettynä jääkaapissa jonkin aikaa ennen tarjoilua.
Vinkki

Vinkki

Voit kostuttaa kakkulevyt halutessasi liköörillä tai konjakilla.Sivele päällimmäisen kerroksen persikkaviipaleet ja vadelmat hyytelösokerista tehtävällä kiilteellä, jos haluat.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
169 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
23 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›