Perunarieskat

Perunarieskat

30 min
helppo
208 kcal / 100g
1
0

Perunarieskat maistuvat välipalana tai keittojen ja salaattien lisäkkeenä. Tarjoa tuoreiden perunarieskojen kanssa munavoita (ks. Kevyt raejuusto-munavoi).

Ainekset

12 kpl
½ prk (à 400 g)
3 dl
1 pussi (n. 100 g)
perunasosejauhetta
½ dl
¼ tl
suolaa
3 dl (kauraista)
sämpyläjauhoja
1 dl
auringonkukansiemeniä tai pinjansiemeniä

Ohje

  1. Sekoita jogurtti ja kylmä maito. Sekoita joukkoon perunasosejauhe. Anna turvota 5 min. Lisää muut aineet. Jaa taikina kokkareiksi pelleille leivinpaperin päälle. (Ripota kokkareiden alle hiukan jauhoja.) Taputtele kokkareet jauhotetuin käsin 3 - 4 mm:n paksuisiksi, pyöreiksi rieskoiksi. Painele vielä halutessasi kevyesti rieskojen pinnalle siemeniä.
  2. Paista 250 asteessa n. 10 min, eli kunnes pinta on kullanruskean täplikäs. Tarjoa raejuustomunavoin kera.

Vinkki

Korvaa sämpyläjauhot halutessasi seuraavalla jauhoseoksella: 2 dl vehnäjauhoja + 1 dl ohrajauhoja.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
208 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
25 g
Rasva
9 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
93 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)