Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Pho Mifu eli vietnamilainen Mifu keitto

Pho-keitto on vietnamilainen riisinuudeleista valmistettu keitto, jossa on mausteinen kuuma keittoliemi. Nuudelien lisäksi keitossa on perinteisesti lihaa- tai kalaa, mutta tässä ne korvataan maukkailla Mifu suikaleilla. Keittolientä voi tehdä halutessaan etukäteen valmiiksi, niin tämä kulhoruoka valmistuu hetkessä.

Pho Mifu eli vietnamilainen Mifu keitto
Pho Mifu eli vietnamilainen Mifu keitto

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 (100 g) sipuli
  • 50 g (0,75 dl) tuoretta inkivääriä
  • 1 kanelitanko
  • 1 punainen chilipalko
  • 1 tähtianis
  • 9 dl vettä
  • kanaliemikuutiota
  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1 pkt (250 g)
    Valio MiFU® suikaleita Paprika-chili
    Valio MiFU® suikaleet ovat helppo ratkaisu pääruoanlaittoon. Rapea kullankeltainen paistopinta syntyy paistinpannulla jo kahdessa minuutissa,…
    Valio MiFU® e250 g suikale Paprika-chili laktoositon
  • 100 g riisinuudelia
  • 2
    kevätsipulivartta viipaleina
    Voit kokeilla myös:
    • 2 dl purjoa hienonnettuna
  • 1 dl tuoretta korianteria hienonnettuna

Tarjoiluun

  • 0 kg limetin lohkoja

Ohje

  1. Leikkaa puolet sipulista ohuiksi viipaleiksi ja laita ne likoamaan kylmään veteen.
  2. Lohko loput sipulista. Leikkaa inkivääri 2-3 mm:n paksuisiksi viipaleiksi. Halkaise kanelitanko ja chili. Poista chilistä siemenet.
  3. Paahda kaneli, chili, inkivääri, (tähtianis) ja sipulilohkot kuivalla pannulla niin, että kasvikset ruskistuvat.
  4. Kuumenna vesi, liemikuutiot (tarkista tarvittaessa gluteenittomuus) ja paahdetut ainekset kattilassa. Keitä 25 - 30 min. Siivilöi liemi.
  5. Lisää pannulle Oivariini ja ruskista siinä Mifu.
  6. Valmista riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
  7. Nosta nuudelit annoskulhoihin. Annostele päälle Mifu suikaleet, valutetut sipuliviipaleet ja kevätsipuli.
  8. Kaada päälle kuuma keittoliemi. Viimeistele annokset korianterilla. Tarjoa limelohkojen kanssa.

VINKKI LIEMIKUUTIOSTA

  1. Jos haluat phosta lakto-ovovegetariseen ruokavalioon sopivan, vaihda kanaliemikuutio kasvisliemikuutioksi.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 70 kcal
Proteiini 4,7 g
Hiilihydraatti 7,2 g
Rasva 2,4 g
Tyydyttynyt rasva 1 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • limetin lohkoja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search