Pho Mifu eli vietnamilainen Mifu keitto

Pho Mifu eli vietnamilainen Mifu keitto

45 min
keskitaso
37 kcal / 100g
1
1

Pho-keitto on vietnamilainen riisinuudeleista valmistettu keitto, jossa on mausteinen kuuma keittoliemi. Nuudelien lisäksi keitossa on perinteisesti lihaa- tai kalaa, mutta tässä ne korvataan maukkailla Mifu suikaleilla. Keittolientä voi tehdä halutessaan etukäteen valmiiksi, niin tämä kulhoruoka valmistuu hetkessä.

Ainekset

4 annosta
1 (100 g)
sipuli
50 g
tuoretta inkivääriä
1
kanelitanko
1
punainen chilipalko
1
tähtianis
9 dl
vettä
1 ½
kanaliemikuutiota
1 rkl
1 pkt (250 g)
100 g
riisinuudelia
2
kevätsipulivartta viipaleina
1 dl
tuoretta korianteria hienonnettuna

Tarjoiluun

limetin lohkoja

Ohje

  1. Leikkaa puolet sipulista ohuiksi viipaleiksi ja laita ne likoamaan kylmään veteen.
  2. Lohko loput sipulista. Leikkaa inkivääri 2-3 mm:n paksuisiksi viipaleiksi. Halkaise kanelitanko ja chili. Poista chilistä siemenet.
  3. Paahda kaneli, chili, inkivääri, (tähtianis) ja sipulilohkot kuivalla pannulla niin, että kasvikset ruskistuvat.
  4. Kuumenna vesi, liemikuutiot (tarkista tarvittaessa gluteenittomuus) ja paahdetut ainekset kattilassa. Keitä 25 - 30 min. Siivilöi liemi.
  5. Lisää pannulle Oivariini ja ruskista siinä Mifu.
  6. Valmista riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
  7. Nosta nuudelit annoskulhoihin. Annostele päälle Mifu suikaleet, valutetut sipuliviipaleet ja kevätsipuli.
  8. Kaada päälle kuuma keittoliemi. Viimeistele annokset korianterilla. Tarjoa limelohkojen kanssa.

Vinkki

Jos haluat phosta lakto-ovovegetariseen ruokavalioon sopivan, vaihda kanaliemikuutio kasvisliemikuutioksi.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
37 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
2 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
27 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (1)

Klaanitalo16.10.2017 kello 18:49
Todella maukas ruoka!