Piimäjuusto

Piimäjuusto
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Piimäjuusto

Piimäjuusto

Piimäjuusto on tuttu suomalainen pitoruoka, se liittyy olennaisesti myös joulun, pääsiäisen ja juhannuksen ruokaperinteeseen.

Valmistusaika

Työaika
40 min
muut
8 h
Yhteensä
8 h 40 min

Vaikeustaso

Kokenut kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset10 annosta

10 annosta

Ohje

  1. Kaada maito paksupohjaiseen teräskattilaan tai pinnoitettuun kattilaan (esim. teflon). Kuumenna kiehumispisteeseen; sekoita koko ajan puulastalla kattilan pohjaa, ettei maito pala pohjaan.
  2. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Vatkaa joukkoon piimä. Lisää suola ja sokeri. Hämmennä seos hitaasti kuuman maidon joukkoon. Kuumenna uudelleen lähelle kiehumispistettä (90 asteeseen). Sekoita hiljalleen kattilan pohjaa kuumennuksen ajan.
  3. Nosta kattila levyltä ja peitä kannella. Anna heran erottua juustomassasta n. 30 min.
  4. Vedä juustomassaan veitsellä ristiviillot. Anna heran erottua vielä n. 5 min.
  5. Nosta massa reikäkauhan avulla kostealla sideharsolla vuorattuun juustomuottiin tai muovi- tai terässiivilään. Anna heran valua pois. Sekoita massaan rahka. Jos haluat maustaa juuston, tee se tässä vaiheessa.
  6. Peitä juusto ja laita päälle kevyt paino. Nosta muotti valumaan jääkaappiin isomman astian päälle. Anna jäähtyä ja maustua jääkaapissa useita tunteja tai yön yli.
  7. Kumoa tarjoiluvadille.
Vinkki

Vinkki

* Lisää juustomassaan halutessasi jotakin seuraavista: * 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja hienonnettuna * 1/2 - 1 dl tuoreita yrttejä hienonnettuna * 1 1/2 tl kuminaa * 1/2 - 1 dl pestoa * 1 - 2 valkosipulin kynttä hienonnettuna.* Ota hera talteen ja käytä sämpylätaikinan nesteenä.Nosta juusto leivinpaperille uunipellille. Voitele juusto keltuaisella. Paista sitä uunin keski- / yläosassa 250 asteessa n. 10 min eli kunnes pinta on saanut kauniin kullanruskean värin. Tarjoa lämmin juusto kermavaahdon ja hillon kera jälkiruokana.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
47 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
1 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›