Piparimisu

Piparimisu

Piparimisu on nopea ja helppo muunnos kaikkien tuntemasta italialaisesta jälkiruoasta, tiramisusta. Kokoa tiramisua talvisempi jälkiruoka annoksiksi vaikkapa kahvikuppeihin. Sihtaa koristeeksi kaakaojauhetta, punaiset vadelmat antavat annoksille jouluisen värin.

Ainekset4 annosta

4 annosta
75 g (n. 1 1/2 kpl / annos)
piparkakkuja

Kostutukseen

½ dl
vahvaa kahvia

Päälle

1 dl
1 ½ rkl
sokeria
½ rkl
kaakaojauhetta , esim. Van Houten
1 prk (200 g)
Valio maustettua rahkaa luumu-kaneli

Pinnalle

kaakaojauhetta
kotimaisia vadelmia

Ohje

  1. Laita piparkakut annosmaljoihin tai murenna isomman kulhon pohjalle. Kostuta kylmällä kahvilla.
  2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita sokeri ja kaakaojauhe keskenään. Sihtaa seos kermavaahtoon, sekoita. Lisää rahka. Lusikoi seos pipareille. Peitä ja nosta jääkaappiin.
  3. Juuri ennen tarjoilua: Sihtaa pinnalle kaakaojauhetta. Lisää vadelmat koristeeksi.
  4. Tarjoa jälkiruokana.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
289 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
27 g
Rasva
19 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
44 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)