Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Rommirusina-piparikupit

Rommirusinoiden voisi sanoa olevan makuklassikko. Valmista aikuiseen makuun jälkiruoka, jossa maku pääsee oikeuksiinsa. Alkoholi on myös mahdollista kiehauttaa pois ja vain maku jättää - katso vinkki ohjeesta.

Rommirusina-piparikupit
Rommirusina-piparikupit

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Ohje

  1. Laita rusinat, fariinisokeri ja rommi pieneen kulhoon, peitä kelmulla. Anna maustua huoneenlämmössä seuraavaan päivään.
  2. Vuoraa laakeapohjaiset kahvikupit 3 mm:n vahvuisella piparkakkutaikinalla (ks. vinkki) .
  3. Kypsennä piparikuppeja uunin keskitasolla 200 asteeseen 6 - 8 min. Laita rusinat paistamisen ajaksi lävikköön valumaan ja ota liemi talteen.
  4. Kostuta piparivuoraukset rommiliemellä. Jos haluat poistaa alkoholin, kiehauta liemi.
  5. Vaahdota kerma ja rahka kulhossa. Sekoita joukkoon rommirusinat.
  6. Täytä jäähtyneet piparikupit rommi-rusinavaahdolla. Anna jälkiruoan tekeytyä ja reunojen pehmentyä jääkaapissa n. 1 h ennen tarjoilua.

Vinkki

Vuoraamisen voi tehdä sormin painelemalla tai kaulimalla taikinan levyksi ja ottamalla siitä kahvikuppia isommalla pyöreällä muotilla (esim. jälkiruokakulhon reunoilla) taikinalevypaloja, jotka nostetaan ja muotoillaan kupin sisään.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 313 kcal
Proteiini 3,7 g
Hiilihydraatti 35,8 g
Rasva 14 g
Tyydyttynyt rasva 7,5 g
Ravintokuitu 1,6 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search