Rommirusina-piparikupit

Rommirusina-piparikupit
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Rommirusina-piparikupit

Rommirusina-piparikupit

Rommirusinoiden voisi sanoa olevan makuklassikko. Valmista aikuiseen makuun jälkiruoka, jossa maku pääsee oikeuksiinsa. Alkoholi on myös mahdollista kiehauttaa pois ja vain maku jättää - katso vinkki ohjeesta.

Valmistusaika

Työaika
30 min
uunissa
6 min
tekeytyminen
12 h
Yhteensä
12 h 36 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
00 arvostelua

Ainekset6 annosta

6 annosta
1 dl
rommia
½ dl
fariinisokeria
1 ½ dl
rusinoita
n. 300 g
piparkakkutaikinaa
2 dl
1 prk (200 g)
2 tl
vaniljasokeria

Ohje

  1. Laita rusinat, fariinisokeri ja rommi pieneen kulhoon, peitä kelmulla. Anna maustua huoneenlämmössä seuraavaan päivään.
  2. Vuoraa laakeapohjaiset kahvikupit 3 mm:n vahvuisella piparkakkutaikinalla (ks. vinkki) .
  3. Kypsennä piparikuppeja uunin keskitasolla 200 asteeseen 6 - 8 min. Laita rusinat paistamisen ajaksi lävikköön valumaan ja ota liemi talteen.
  4. Kostuta piparivuoraukset rommiliemellä. Jos haluat poistaa alkoholin, kiehauta liemi.
  5. Vaahdota kerma ja rahka kulhossa. Sekoita joukkoon rommirusinat.
  6. Täytä jäähtyneet piparikupit rommi-rusinavaahdolla. Anna jälkiruoan tekeytyä ja reunojen pehmentyä jääkaapissa n. 1 h ennen tarjoilua.
Vinkki

Vinkki

Vuoraamisen voi tehdä sormin painelemalla tai kaulimalla taikinan levyksi ja ottamalla siitä kahvikuppia isommalla pyöreällä muotilla (esim. jälkiruokakulhon reunoilla) taikinalevypaloja, jotka nostetaan ja muotoillaan kupin sisään.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
313 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
36 g
Rasva
14 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.