Irish cream jäätelö

Irish cream jäätelö

Herkuttelijan jäätelössä maistuu maapähkinäinen keksitaikina, kinuski ja erityisesti aikuisten makuun sopiva kermainen rahkajäätelö.

12 h 20 min
helppo
294 kcal / 100g
0

Ainekset8 annosta

8 annosta
2 prk (à 200 g)
1 dl
glukoosisiirappia
3 dl

Keksitaikina

2 rkl
maapähkinävoita
½ dl
vehnäjauhoja
1 dl
fariinisokeria
2 rkl
ripaus
suolaa
1 tl
vaniljasokeria
50 g
tummaa suklaata

Lisäksi

1 dl
valmista kinuskikastiketta , (tarkista laktoosittomuus)

Ohje

  1. Valmista ensin keksitaikina: sekoita kaikki ainekset keskenään, suklaa rouhittuna. Laita sivuun odottamaan.
  2. Sekoita rahkan joukkoon glukoosisiirappi. Vaahdota kerma, sekoita nostellen rahkan joukkoon.
  3. Laita jäätelömassaa, keksitaikinan paloja ja kinuskikastiketta kerrostellen pakastuksen kestävään kannelliseen rasiaan. Anna pakastua yön yli.
  4. Temperoi jäätelöä huoneenlämmössä n. ½ h ennen tarjoilua.
Vinkki

Vinkki

Valmiin kinuskikastikkeen voit korvata itse tehdyllä, kahvilla maustetulla kinuskikastikkeella. Ks. kastikkeen ohje reseptistä Irish cream kakku.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
294 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
25 g
Rasva
20 g
Tyydyttynyt rasva
11 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g
Kalsium
35 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›