
Valmistusaika
Aktiivinen
1 h 30 min
Passiivinen
12 h 9 min
Yhteensä
13 h 39 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
4.82
tähteä viidestä
11 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 1½ dl tummaa siirappia
- 2 dl sokeria
-
250 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 rkl kanelia
- 1 rkl inkivääriä
- 1 rkl neilikkaa
- ½ tl suolaa
- 2 kananmunaa
- 2 tl ruokasoodaa
- 9 dl vehnäjauhoja
Jaa resepti
Ohje
- Mittaa siirappi, sokeri, voi sekä mausteet kattilaan. Keitä samalla sekoittaen, kunnes seos on tasaista ja kiiltävää. Anna jäähtyä.
- Vatkaa munat joukkoon. Lisää sooda-jauhoseos ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna kovettua kylmässä.
- Paista koekakku 175 asteessa. Jos kauliminen onnistuu helposti pienen jauhomäärän avulla ja piparkakku säilyttää muotonsa paistettaessa, on taikinan jauhomäärä sopiva.
- Kauli taikina pienissä erissä ohueksi levyksi. Ota muotilla pipareita. Siirrä uunipellille leivinpaperin päälle. Ripota pipareille koristerakeita, - tähtiä, hienoa sokeria ym.
- Paista 175 asteessa kypsiksi (paksuudesta riippuen 6 - 9 min). Anna jäähtyä.
- Koristele halutessasi valmiilla sokerikuorrutteella.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
389 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatti
54,9 g
Rasva
15,7 g
Tyydyttynyt rasva
8,7 g
Ravintokuitu
1,6 g
Suola
1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa