Valmistusaika
Aktiivinen
1 h 30 min
Passiivinen
2 h 7 min
Yhteensä
3 h 37 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
talo
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
100 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 dl sokeria
- 1 dl fariinisokeria
- 2 tl inkivääriä raastettuna
- 1 appelsiinin kuori raastettuna
-
½ rasiaa (à 200 g)
Valio Viola® appelsiini tuorejuustoaValio Viola® appelsiini on raikas tuorejuusto, jossa maistuvat aurinkoiset appelsiinit. Se sekoittuu leivonnassa kauniisti erilaisiin…
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Kokoamiseen
- 2 dl sokeria sulatettuna
Koristeluun
- 0 kg sokerikuorrutetta
- 0 kg karamelleja, pääsäisrakeita
Jaa resepti
Ohje
- Sulata kattilassa voi. Lisää sokeri, fariinisokeri ja kuumalla vedellä pestyn appelsiinin raastettu pintakuori sekä raastettu inkivääri. Käytä raastimen hienointa terää. Nosta levyltä.
- Lisää tuorejuusto. Sekoittele puuhaarukalla, kunnes seos on tasaista.
- Siivilöi jauho-leivinjauheseos taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Älä sekoita liikaa, ettei taikinaan tule sitkoa.
- Muotoile taikina kelmun päälle n. 2 cm:n paksuiseksi suorakaiteeksi. Laita pariksi tunniksi kelmutettuna jääkaappiin.
- Kauli taikina pienissä erissä ohueksi (3 mm) levyksi. Käytä kaulinnassa tarvittaessa hiukan jauhoja.
- Leikkaa levystä talon osat: katto 12 x 14 cm, etuseinä 10 x 12 cm, takaseinä 10 x 10 cm ja sivuseinät 10 x 10 - 12 cm. Sivuseinän yläsivu leikataan viistottain. Tee etuseinään aukko alaosaan ja sivuseiniin ikkunareiät. Nosta leivinpaperille pellille.
- Tee jäljelle jäävästä taikinasta talolle pohja tai pieniä pipareita.
- Paista piparit uunin keskiosassa 175 asteessa 8 - 10 min tai kunnes kypsiä. Anna jäähtyä.
- Kokoa talo käyttämällä liimana sulatettua sokeria tai valmista elintarvikeliimaa.
- Koristele sokerikuorruteella, nonparelleilla ja makeisilla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
412 kcal
Proteiini
4,6 g
Hiilihydraatti
68,3 g
Rasva
12,9 g
Tyydyttynyt rasva
7,3 g
Ravintokuitu
1,2 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- sokerikuorrutetta
- karamelleja
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.