Pupun talo

Pupun talo

Miksi piparkakkutalon tulisi olla vain joulun yksinoikeus? Appelsiinilta ja inkivääriltä maistuvasta piparista syntyy suloinen talo pienille pääsiäispupuille kevään kynnyksellä.

Ainekset1 talo

1 talo
100 g
1 dl
sokeria
1 dl
fariinisokeria
2 tl
inkivääriä raastettuna
yhden
appelsiinin kuori raastettuna
½ rasiaa (à 200 g)
4 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Kokoamiseen

2 dl
sokeria sulatettuna

Koristeluun

sokerikuorrutetta
karamelleja , pääsäisrakeita

Ohje

  1. Sulata kattilassa voi. Lisää sokeri, fariinisokeri ja kuumalla vedellä pestyn appelsiinin raastettu pintakuori sekä raastettu inkivääri. Käytä raastimen hienointa terää. Nosta levyltä.
  2. Lisää tuorejuusto. Sekoittele puuhaarukalla, kunnes seos on tasaista.
  3. Siivilöi jauho-leivinjauheseos taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Älä sekoita liikaa, ettei taikinaan tule sitkoa.
  4. Muotoile taikina kelmun päälle n. 2 cm:n paksuiseksi suorakaiteeksi. Laita pariksi tunniksi kelmutettuna jääkaappiin.
  5. Kauli taikina pienissä erissä ohueksi (3 mm) levyksi. Käytä kaulinnassa tarvittaessa hiukan jauhoja.
  6. Leikkaa levystä talon osat: katto 12 x 14 cm, etuseinä 10 x 12 cm, takaseinä 10 x 10 cm ja sivuseinät 10 x 10 - 12 cm. Sivuseinän yläsivu leikataan viistottain. Tee etuseinään aukko alaosaan ja sivuseiniin ikkunareiät. Nosta leivinpaperille pellille.
  7. Tee jäljelle jäävästä taikinasta talolle pohja tai pieniä pipareita.
  8. Paista piparit uunin keskiosassa 175 asteessa 8 - 10 min tai kunnes kypsiä. Anna jäähtyä.
  9. Kokoa talo käyttämällä liimana sulatettua sokeria tai valmista elintarvikeliimaa.
  10. Koristele sokerikuorruteella, nonparelleilla ja makeisilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
416 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
59 g
Rasva
17 g
Tyydyttynyt rasva
10 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g
Kalsium
81 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)