Laktoosittomat piparkakut

Laktoosittomat piparkakut
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Laktoosittomat piparkakut

Laktoosittomat piparkakut

Laktoosittomat piparkakut valmistuvat laktoosittomasta voista.

Valmistusaika

Työaika
1 h
uunissa / pellillinen
5 min
tekeytyminen
12 h
Yhteensä
13 h 5 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
00 arvostelua

Ainekset80 kpl

80 kpl
2
kananmunaa
2 dl
sokeria
200 g
¾ dl
tummaa siirappia
1 rkl
kanelia
1 tl
kardemummaa
1 tl
neilikkaa
1 tl
ruokasoodaa
1 ½ dl
perunajauhoja
5 dl
vehnäjauhoja

Ohje

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata voi ja sekoita joukkoon siirappi. Lisää seos taikinaan hieman jäähtyneenä. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Peitä taikina kelmulla ja anna kovettua jääkaapissa mielellään yön yli.
  2. Kauli taikinasta mahdollisimman ohutta levyä jauhotetulla pöydällä. Ota muotilla pipareita. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 5 min. Kypsennysaika riippuu uunista ja piparkakkujen paksuudesta. Tarkkaile kypsymistä, etteivät piparit paistu liian tummiksi. Tarjoa glögin kanssa tai kahvipöydässä.
Vinkki

Vinkki

Piparkakkujen leipomisessa voi käyttää myös Valio Oivariini® rasvaa laktoositon (rasvapitoisuus 75%). Huomioi kuitenkin, että se on rakenteeltaan hiukan voita pehmeämpää. Leivo valmiista taikinasta muutama pipari ja tee koepaisto. Mikäli piparit leviävät uunissa, lisää taikinaan hiukan jauhoja. Ripota pipareiden pinnalle vähän hienoa sokeria ennen paistamista.Tarjoa pipareiden kanssa Valio AURA juustoa ja Valio glögiäSaanto riippuu muotin koosta ja pipareiden paksuudesta

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
415 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
57 g
Rasva
18 g
Tyydyttynyt rasva
10 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.