Pizzapohja

Pizzapohja

30 min
helppo
260 kcal / 100g
62
75

Pizzapohja on helppo ja nopea tehdä itse. Hyvä pizzapohja on edellytys pizzan onnistumiselle, täytteet voi valita makunsa mukaan. Katso esimerkkejä täytevaihtoehdoista Koekeittiön "Pizza" reseptistä.

Ainekset

1 uunipellillinen

Pohja

25 g
hiivaa
2 dl
vettä
½ tl
suolaa
½ dl
5 dl
vehnäjauhoja

Ohje

  1. Katso ensin, miten pizzapohjan ja pizzan valmistus sujuu lasten kanssa:
  2. Aloita pizzapohjan valmistaminen liuottamalla hiiva kädenlämpöiseen veteen.
  3. Sekoita joukkoon muut ainekset ja vaivaa pizzataikina kimmoisaksi.
  4. Anna taikinan kohota hyvin liinan alla.
  5. Kauli tai taputtele taikina uunipannun kokoiseksi tai 2-4 pyöreäksi pizzapohjaksi.
  6. Nosta pizzapohja leivinpaperin päälle. Anna kohota täytteen valmistamisen ajan.
  7. Täytetty pizza paistetaan alalämmöllä uunin alaosassa 250 asteessa n. 10 - 12 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
260 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
40 g
Rasva
7 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
12 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (67)

Nimetön5.7.2018 kello 10:13
Hyvä pohja,käytän sämpylöjauhoja vehnän tilalla😁👍
Nimetön4.6.2018 kello 15:42
Jos haluaa ohuemman pohjan niin jaa valmis taikina puoliksi ja tee 2 pizzaa. Ainakin omaan makuun tästä tulee aika paksu pohja mikäli tekee vain yhden pizzan.
Nimetön27.2.2018 kello 10:50
Yllättävän hyvä resepti. Tää on mun lemppari.