Pizzapohja

Pizzapohja

Pizzataikina on helppo ja nopea tehdä itse. Hyvä pizzapohja on edellytys pizzan onnistumiselle, täytteet voi valita makunsa mukaan. Ohjeen pizzataikinasta syntyy yksi pellin kokoinen pizzapohja tai 2-4 pyöreää pizzapohjaa. Katso inspiraatiota pizzan täytevaihtoehtoihin sivustoltamme!

30 min
helppo
260 kcal / 100g
72
71

Ainekset1 uunipellillinen

1 uunipellillinen

Pohja

25 g
hiivaa
2 dl
vettä
½ tl
suolaa
½ dl
5 dl
vehnäjauhoja

Ohje

  1. Katso ensin, miten pizzapohjan ja pizzan valmistus sujuu lasten kanssa:
  2. Aloita pizzapohjan valmistaminen liuottamalla hiiva kädenlämpöiseen veteen.
  3. Sekoita joukkoon muut ainekset ja vaivaa pizzataikina kimmoisaksi.
  4. Anna taikinan kohota hyvin liinan alla.
  5. Kauli tai taputtele taikina uunipannun kokoiseksi tai 2-4 pyöreäksi pizzapohjaksi.
  6. Nosta pizzapohja leivinpaperin päälle. Anna kohota täytteen valmistamisen ajan.
  7. Täytetty pizza paistetaan alalämmöllä uunin alaosassa 250 asteessa n. 10 - 12 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
260 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
40 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,6 g
Kalsium
12 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)