Pizzapohja

Pizzapohja
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Pizzapohja

Pizzataikina on helppo ja nopea tehdä itse. Hyvä pizzapohja on edellytys pizzan onnistumiselle, täytteet voi valita makunsa mukaan. Ohjeen pizzataikinasta syntyy yksi pellin kokoinen pizzapohja tai 2-4 pyöreää pizzapohjaa. Katso inspiraatiota pizzan täytevaihtoehtoihin sivustoltamme!

Valmistusaika

Työaika
10 min
tekeytyminen
20 min
Yhteensä
30 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
6969 arvostelua

Ainekset1 uunipellillinen

1 uunipellillinen

Pohja

25 g
hiivaa
2 dl
vettä
½ tl
suolaa
½ dl
5 dl
vehnäjauhoja

Ohje

  1. Katso ensin, miten pizzapohjan ja pizzan valmistus sujuu lasten kanssa:
    https://www.youtube.com/watch?v=SwM_tdWvqDU
  2. Aloita pizzapohjan valmistaminen liuottamalla hiiva kädenlämpöiseen veteen.
  3. Sekoita joukkoon muut ainekset ja vaivaa pizzataikina kimmoisaksi.
  4. Anna taikinan kohota hyvin liinan alla.
  5. Kauli tai taputtele taikina uunipannun kokoiseksi tai 2-4 pyöreäksi pizzapohjaksi.
  6. Nosta pizzapohja leivinpaperin päälle. Anna kohota täytteen valmistamisen ajan.
  7. Täytetty pizza paistetaan alalämmöllä uunin alaosassa 250 asteessa n. 10 - 12 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
260 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
40 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.